22. srpnja 2018

Treća ovogodišnja utrka na ispadanje održati će se u glavnom štajerskom gradu slijedeći tjedan, a ujedno to će biti nama najbliži događaj ove svjetske serije 

Slijedeći vikend, 28. srpnja, u austrijskom je Grazu na rasporedu treća utrka ovogodišnjeg Svjetskog kupa u MTB eliminatoru. Ova će utrka biti najbliži našim krajevima događaj iz ove serije.

Svjetski kup u eliminatoru od prošle godine organizira CityMountainbike.com, ali još uvijek pod okriljem svjetske biciklističke federacije UCI. Ove godine uključeno je osam utrka na tri kontinenta. 

Prva utrka održana je 3. lipnja u Columbusu u SAD, a zatim je 16. lipnja održana u talijanskoj Volterri, a 28. srpnja se nastavlja u Grazu. Potom slijedi odbor do 2. rujna kada je na redu nizozemski Apledoorn, a dva tjedna kasnije i njemački Winterberg. U Anversu u Belgiji utrkivati će se 23. rujna, a potom i u tajlandskom Bangkoku. Finale je na rasporedu 24. studenoga u Braziliji.

Video najava aktualne sezone.

Eliminator kao disciplina više nije uvršten u klasična svjetska prvenstva ili Svjetski kup. Od prošle je godine uvršten u urbane biciklističke discipline (uz trial i freestyle BMX). Prvo Svjetsko prvenstvo u urbanom biciklizmu već je održano u Kini. 

Najbolji u Ohiju:

Muškarci: 

1 – Jeroen Van Eck (NED)

2 – Anton Olstam (SWE)

3 – Lorenzo Serres (FRA)

Žene:

1 – Ingrid Sofie Jacobsen (NOR)

2 – Ella Holmegras (SWE)

3 – Jennifer Malik (USA)

Najbolji u Italiji

Muškarci: 

1 – Lorenzo Serres (FRA)

2 – Titouan Perrin Fanier (FRA)

3 – Jeroen Van Eck (NED)

Žene:

1 – Ingrid Sofie Jacobsen (NOR)

2 – Coline Clauzure (FRA)

3 – Anna Oberparleiter (ITA)

Što nas očekuje u Grazu?

Krug u starom gradskom središtu je nešto dulji od 500 metara. Start i cilj su na Karmelier Platzu. Prvi trening je na rasporedu od 12:45 do 13:45. potom slijedeći trening s mjerenjem vremena od 14:00 ido 14:25. finale je na rasporedu od pet popodne.

Više informacija: citymountainbike.com

City Mountainbike na facebooku

Događaj 3. utrke Svjetskog eliminator kupa na facebooku

Naslovna fotografija: UCI

Prati nas