DH Visit Pohorje Maribor
4. kolovoza 2020

U nedjelju će u Bike Parku Pohorje konačno biti otvorena sezona u MTB spustu. Osim nekolicine hrvatskih i najboljih slovenskih predstavnika, u mariborskom bike parku nastupiti će i fenomenalna Vali Höll…

Napokon počinjemo! Prva utrka u ovogodišnjem izdanju serije Unior Downhill Cup 2020 održati će se u Mariboru u nedjelju 9. kolovoza, u formatu jednodnevne utrke. DH Visit Pohorje u Bike Parku Pohorje iznad Maribora. Osim bodovanja u DH kupu Hrvatske, ova će utrka biti i Nacionalno prvenstvo Slovenije.

Polufinale i finale će se održati u jednom danu, a ne u dva dana kao što je slučaj u normalnim okolnostima. No u petak i subotu na rasporedu će biti besplatan trening na stazi koja će biti otvorena za sve posjetitelje parka.

Ove godine Maribor će udomaćiti čak četiri utrke u MTB spustu: Nakon domaćeg kupa na rasporedu će biti Europski kup iXS European Downhill Cup od 25. do 27. rujna. Nakon toga, čekaju nas dvije utrke UCI Mercedes Svjetskog kupa, i to 15. i 18. listopada. Nema puno mogućnosti za promjenu staze između utrka, tako da će ona biti gotovo ista u sve četiri utrke.

Najbolji Austrijanci, Slovenci, Hrvati…

Najzvučnija imena svakako su Austrijanci David Trummer (The YT Mob), broj 8 na svjetskoj bodovnoj ljestvici UCI i Valentina Höll (SRAM TLD Racing), broj 11 na ženskoj svjetskoj ljestvici, svjetska juniorska prvakinja i najveća nada svjetskog MTB spusta. Doći će i ostali jaki austrijski predstavnici jer će ovo biti njihova kvalifikacijska utrka za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Leogangu.

Jure Žabjek (Unior Devinci Factory Racing) i Monika Hrastnik (Team Dorval AM)najjači su slovenski predstavnici. Jure će braniti aktualni nacionalni naslov i natjecati se za svoj peti seniorski naslov, što bi ga učinilo najuspješnijim u 29-godišnjoj povijesti nacionalnih prvenstava u Sloveniji. Luka Berginc (KK Črn trn), Žak Gomilšček (Sinter Brakes Team) i drugi ga sigurno neće gledati skrštenih ruku. Monika Hrastnik vjerojatno neće imati dostojnu konkurenciju i boriti će se za svoju četvrtu nacionalnu titulu.

Kako se za sada čini, na Pohorju neće sudjelovati puno hrvatskih predstavnika, ali predstavljati će nas odlični natjecatelji. Za sada je su listi prijavljenih kadet Frane Medić (BK Crikvenica), junior David Ivanjko (BK Coast Riders) i rekreativac Lovro Pavić (također BK Coast Riders), a neslužbeno doznajemo da se na put u Maribor sprema i aktualni prvak Hrvatske Noa Radolović.

Nedjeljni raspored jednak je onome na ostalim predstojećim utrkama ove godine: Nakon treninga (od 9 do 13 sati), polufinale (ili utrka za poredak) će početi u 14 sati, a finale će početi u 16.30.

Video: DH Visit Pohorje 2019

Mjerenje vožnji i druge pogodnosti

Organizatori iz DGK Pohorje u suradnji s Bike Parkom Pohorje i Marpromom pobrinuli su se da sudionici imaju što ugodniji čitav vikend, Mada će “službeni dio” biti samo u nedjelju.

Tako je za trening u petak poslijepodne (od 15 do 18.40) i u subotu (od 12 do 18.40) osigurano mjerenje vremena. Za cijenu od 10 eura natjecatelj dobiva čip za mjerenje vremena za dva dana. Vremena će biti na zaslonu online.

Svatko tko odluči mjeriti vrijeme ući će i u konkurenciju za izvlačenje za par guma koje poklanja glavni sponzor utrke Kenda,i to po izboru dobitnika. Tu će biti i testni centar Try Before Ya Buy (Hervis Bike Rental), dobro opskrbljena gumama, i to po 30 % popusta tijekom vikenda. Izvlačenje za gume Kenda biti će održano u nedjelju nakon proglašenja pobjednika utrke.

I još jedno dobro rješenje za sve sudionike: Hotel Arena nudi smještajne pakete, to jest u slučaju noćenja u hotelu Arena, startnina je besplatna.  

unior downhillcup.com

Više o utrci, link za prijave i lista prijavljenih

Facebook događaj

Pročitaj / pogledaj i
Video: Unior Downhill Cup ’19. kao najava za sezonu 2020.
Prijelomna vijest: Downhill Tršće sigurno 30. kolovoza!
Imamo kalendar serije Unior Downhill Cup 2020.!
Unior DH Cup Report: Pobjednik Lošinja je Žabjek, Radolović je prvak RH

 

Prati nas