sloenduro perkmandeljc
9. svibnja 2023

Ovog vikenda očekuje nas prva enduro utrka u Mežici (Koruška) na terenima na kojima su se održale svjetske utrke EWS 2018 i EWS-E 2022…

U aktualnoj sezoni (inter)nacionalne serije SloEnduro već su održana dva uspješna kola. Nakon Ajdovščine i Ilirske Bistrice, u svibnju nas čekaju još dva: u Mežici pa zatim u Zagorju ob Savi. No, prvo se fokusirajmo na novu korušku utrku koja nas očekuje već ovaj vikend.

Organizatori na čelu s Primožom Dolerom djeluju pod pokroviteljstvom zajednice MTB Koroška i Damjana Kalčiča koji već dugi niz godina neumorno organiziraju brdsko-biciklističke utrke između Črne, Pece, Dravograda i Kopa, ali i drugdje. Domaće snage pod dirigentskom palicom iskusnog Kačija od ove godine nemaju veze s klasičnom utrkom Black Hole Enduro, koja je dvaput bila i dijelom svjetske serije.

Riječ je o rudarskim područjima, zbog čega je utrka dobila ime po pećinskom patuljku Perkmandeljcu.

Konkurencija

U prve dvije ovogodišnje utrke pao je rekord posjećenosti, a nadamo se najboljem i ovaj put. Stranci su posebno požurili s prijavama – vraća se Austrijanac Peter Mihalkovits koji u Ilirskoj Bistrici nije pokazao sve što zna, vraća se i Finac Tarmo Ryynänen, lani drugi iza Vida Peršaka u Grožnjanu te drugi na EWS u Crans Montani u kategoriji do 21 godine. Kao što smo već navikli, u posljednjem trenutku će se prijaviti brojni domaći natjecatelji. Odluči li u subotu ujutro da mu je Ahilova tetiva namještena, kao prvi favorit pojavit će se glavom i bradom Vid Peršak .

Kao i obično, prijave traju do četvrtka navečer na prijavim.se.

Trasa

Lokacija je nova u seriji SloEnduro, a niti jedna enduro utrka do sada nije startala iz Mežice. Ali to ne znači da se nije održala ni enduro utrka! U 2018. oko Pece se zaokrenula utrka Svjetske serije, prošle godine ovdje se vozio dio trase utrke EWS-E.

EWS 2018, foto Duncan Philpot

Kao što je već vidljivo iz najave, organizatori pripremaju četiri brzinca.

Više detalja pročitaj u petak, kada ćemo objaviti konkretnu trasu.

Lokacija

Središnje mjesto runde SloEndura Perkmandeljc s prijavnom službom, startom, ciljem i dodjelom nagrada bit će ispred Narodnog doma u Mežici.

Raspored

S obzirom na brojčanu participaciju u prve dvije utrke, sada je sasvim standardno prema novom rasporedu: u subotu treninzi od 11 do 18 sati, a u nedjelju start od 9.30 sati.

Vremenski uvjeti

Zasad se ne čini da će vikend biti jako suh, no još je prerano za točnu vremensku prognozu. Je li loše vrijeme uopće moguće za enduro? Naravno da ne, to je novi izazov!

Ostale opcije u Mežici

Možda nađete vremena za posjetu Podzemlju Pece, to jest napuštenom rudniku Mežica. Čak i biciklom, naravno. „Obična“ tura ili zloglasna Black Hole Trail. Tamo će vrijeme vjerojatno biti ljepše nego na feratama.

Detalji o SloEnduro Perkmandeljc u raspisu na sloenduro.com

SloEnduro

Mjerenje vremena uživo na timing.sportident.com.

Facebook događaj

@sloenduro @sloveniacyclingfederation @bikeski.si
#sloenduro #mtbkoroska

Pročitaj i
SloEnduro Borovci 2023 Report: Težak dan favoríta i opet rekordan odaziv

Prati nas