sloenduro cilenca
25. svibnja 2023

Četvrta ovogodišnja utrka u seriji SloEnduro, nakon starta u Ajdovščini, nastavka u Ilirskoj Bistrici, te skoka do Koruške, dolazi na staze Cilenca u Zagorju ob Savi…

Organizatori iz Biciklističkog kluba Zagorska dolina bili su još početnici kada su lani organizirali prvo izdanje utrke. No odlično su se snašli i ovog vikenda, 27. i 28. svibnja, SloEnduro se vraća u mjesto Zagorje i staze Cilenca smještene ponad tamošnjeg Europarka.

“Veselimo se što ćemo i ove godine ugostiti utrku serije SloEnduro na Cilenca Trailsu”, najavili su članovi Biciklističkog kluba Zagorska dolina koji po drugi put organiziraju utrku serije nacionalnog kupa. “Posljednji vikend u svibnju predviđen je za zaista uzbudljiv i nezaboravan događaj s nekim od najistaknutijih natjecatelja iz cijele regije koji će se natjecati na našim stazama. Jedva čekamo vidjeti kako će odgovoriti na izazov i tko će pobijediti! ” dodaju u biciklističkom klubu.

sloenduro cilenca trails

Konkurencija

Konkurencija je bila izvrsna u prve tri, a bit će i u četvrtoj ovogodišnjoj rundi serije. Sudjelovati će vozači(ce) iz Hrvatske, Austrije, Bugarske, Francuske… i Slovenije, a najvjerojatnije će doći pobjednik iz Mežice Vid Peršak.

Prijave su otvorene do večeras na prijavim.se.

Trasa

Već tjednima slušamo pitanja o tome gdje će se održati brzinci. Na prvi pogled prilično je teško postaviti četiri brzinca na staze u Cilenca trails (cilencatrails.si). Ali graditelji su pripremili neke inovacije, uključujući jednu potpuno novu stazu.

Kako je vidljivo iz raspisa, četiri brzinca na dugoj trasi znače cca 1100 visinskih metara, tri su brzinca na kratkoj trasi s 800 visinskih metara, a dva na trasi U13 s 350 visinskih metara.

Detalji o trasama biti će objavljeni sutra, u petak, na sloenduro.com.

Odredište

Odredište u uređenom parku ŠRO Evropark je idealno, ima sve što utrci treba. Štoviše, tamo je i pumptrack. Prostor događanja bit će na kraju parka, odmah na kraju staza Cilenca i nasuprot pump tracka. Osigurat će se hrana i servis bicikala.

Vremenska prognoza

Bit će suho, pretežno sunčano i toplo, ne prevruće s oko 20 stupnjeva.

Detalji SloEnduro Cilenca u raspisu na sloenduro.com

Mjerenje vremena uživo na timing.sportident.com

Facebook događaj

SloEnduro

Pročitaj i
SloEnduro Perkmandeljc Report: Dvjesto mokrih na uspješnoj premijeri

Prati nas