sloenduro borovci
19. travnja 2023

Nakon vrlo uspješne prve utrke kod Ajdovščine, SloEnduro se krajem ovog tjedna zaustavlja u Ilirskoj Bistrici. Trenutno možemo samo nagađati tko će se sve prijaviti no biti će brzih stranaca…

No pouzdano znamo da ekipa Gorskokolesarskega društva Borovci iz Ilirske Bistrice ponovno priprema lijep krug i rutu preko Črnih njiva. Ovo će biti druga izvedba utrke za bodove pod nazivom SloEnduro Borovci, s time da su već dva puta održali utrku SloEnduro 4Fun.

Odaziv natjecatelj(ic)a

Nakon rekordnog odaziva od čak 270 sudionika prije tri tjedna u Ajdovščini, ne možemo se nadati novom rekordu usprkos povoljnoj vremenskoj prognozi jer prva ovosezonska utrka tradicionalno ima posebnu privlačnost. Ostalo je nešto više od dana do isteka roka za prijave (četvrtak navečer), a na popisu je 100 prijavljenih iz devet zemalja.

Novost predstavljaju Švicarci s ekipom Giant, ali bez konkurenata u seniorskoj konkurenciji, samo s dva juniora. Zato je u seniorskoj kategoriji registrirano više Austrijanaca nego u Ajdovščini, na čelu s Petrom Mihalkovitsem (Bold Cycles) i Valentinom Freyem (Team Dorrong) te Nijemci s braćom Voth (Propain Factory Enduro), a tu je i talijanski “treći brat” Stefano Braidot (UC Caprivesi).

Trasa

Kako je već navedeno u raspisu, na dugoj stazi biti će pet brzinaca, što znači cca 1100 metara uspona na 30 km dugoj kros stazi. Kratka staza uključuje tri staze (700 m), a trasa kategorije U13 dvije (420 m ).

Kao i uvijek, točnu trasu objavit ćemo u petak.

Mjesto održavanja

Prošlogodišnje mjesto u Ilirskoj Bistrici imalo je puno sreće, pa se vraćamo na isto mjesto, između pump tracka i livade na mjestu bivšeg bazena.

Prijave

Do četvrtka u ponoć. Natjecatelji bez licenci (4Fun, U13, e-bike) već su primijetili novost, jer su ih ovog puta mogli naručiti i platiti već prilikom registracije na prijavim.se.

Raspored

Prijave subotom od 9 do 12 sati i treninzi od 11 do 18 sati, u nedjelju start od 9.30 sati.

Vremenski uvjeti

Promjenjivo oblačno s temperaturama malo ispod 20 stupnjeva u Ilirskoj Bistrici, au brdima nešto niže. Nije baš razlog da ne dođete.

Kulturno uzdizanje u Ilirskoj Bistrici

Mnogi već znaju da je MKNŽ u Ilirskoj Bistrici jedan od najjačih slovenskih alternativnih glazbenih prostora. U petak imaju doom metal večer s bendovima Acid Mamut iz Grčke i 1782. iz Italije. Više

Sve ostalo što se može vidjeti u Ilirskoj Bistrici i okolici možeš pronaći na www.visitilirskabistrica.si.

Detalji u raspisu na sloenduro.com

SloEnduro

Mjerenje vremena uživo na timing.sportident.com

Facebook događaj

Pročitaj i
Najavljujemo: SloEnduro 2023

Prati nas