18. prosinca 2018

Pametni telefon u ruke, otvori aplikaciju kalendar! Vrijeme je za zapisivanje termina natjecateljske 2019. Sedma sezona serije SloEnduro donosi jednu novinu u “prvoj ligi” te čak četiri nove destinacije serije 4Fun

U nadolazećoj 2019. biti će i više no dovoljno enduro utrkivanja kako za “prvoligaše” tako i za one koji žele iskušati sebe i prijatelje, možda i po prvi put upoznati disciplinu enduro.

SloEnduro

Nakon serije od pet utrka, kakvu smo imali u ovoj godini, “prva liga” se u sezoni 2019. vraća na lijepih šest utrka, što i jest standard, još od 2015., kada smo dodali jednostavnija natjecanja serije 4Fun. Kao i ove godine, sezona 2019. će započeti u Ajdovščini, na Kamplcu koji je proglašen za najbolju utrku sezone 2018. Druga utrka biti će na rasporedu u lipnju, riječ je o popularnom Merjasecu u Rušama, koji će ujedno biti i nacionalno prvenstvo Slovenije. Dva tjedna nakon toga na redu će biti klasični Black Hole u Koruškoj. Ovba će utrka ujedno biti uključena i u svjetsku seriju EWS. Nakon ljetnog odmora na red će doći Krvavec gdje su Slovenci održali svoje nacionalno prvenstvo u ovoj godini, i gdje možemo očekivati još koju novu stazu. U rujnu ćemo opet obići utrku koje je ove godine bila prvi puta u kalendaru serije 4Fun, s naše strane granice, Trnduro iznad Rijeke. I finale serije ostaje u Hrvatskoj, kao i uvijek, enduro Grozni u Grožnjanu, u listopadu.

4Fun

Čak devet utrka, od San Leonarda, preko Ilirske Bistrice do Kopa! Počinje već u ožujku, s talijanske strane granice, na zabavnih stazama kod Gorice. Potom u travnju, opet u Italiji, “tri dimnjaka” iznad Trsta. U svibnju nas čekaju čak tri utrke: na Krokaru u Dobrni, potom prvi put na Črnim njivama iznad Ilirske Bistrice, u okviru festivala Bike Beer, te na FunEnduru na ravenski Poseki. U lipnju su na redu još dvije utrke, nove u seriji: već regionalno iskušani Krivapete Enduro kod San Leonarda, a drugi u novom parku Kope. U rujnu će na redu biti dvije finalne: u Kočevju u trail centru, te Golovec Trails, u istoimenom ljubljanskom bike parku.

{loadposition inside}

Novosti

Sve utrke serije SloEnduro, a po dogovoru i utrke 4Fun, uključiti će i mladu kategoriju do 15, na skraćenim trasama, u pravilu s dva brzinca.

Još jedna novost u seriji SloEnduro jest i muška kategorija master 3 za natjecatelje koji u toj godini napune 50, i naravno one starije.

Organizatori utrka obje serije moći će raspisati i kategorije za natjecatelje na e-biciklima.

Glede dnevnog rasporeda, pravila za naknadne prijave i preuzimanje startnih brojeva će biti naknadno određena. Na utrkama serije SloEnduro startni red uvijek će biti obrnut – tako da oni s najviše bodova uvijek startaju na kraju. Na utrkama 4Fun na snazi je tek preporuka za takvu startnu listu.

Na utrkama serije SloEnduro na dan treninga (subota) neće biti dozvoljen prijevoz automobilima. Eventualne opcije prijevoza biti će navedene u raspisu svake pojedine utrke.

Format utrka serije SloEnduro ostaje među brojkama od 1000 i 1200 visinskih metara, a na događajima 4Fun između 600 i800 v.m.

Kalendar SloEnduro 2019

24. ožujak – 4Fun: Gorizia Enduro, Gorica (Ita), organizator U.C. Caprivesi
14. travanj – SloEnduro 1: Kamplc enduro, Ajdovščina (Slo), organizator DK Kampelc
28. travanj – 4Fun: Enduro 3 Camini, Trst (Ita), organizator A.S.D. 360 MTB
12. svibanj – 4Fun: Enduro Krokar, Dobrna (Slo), organizator KD Krokar
19. svibanj – 4Fun: Bike Beer Fest Enduro, Ilirska Bistrica (Slo), organizator GKD Borovci
25. svibanj – 4Fun: Poseka FunEnduro, Ravne na Koroškem (Slo), organizator ZKŠTM Ravne na Koroškem
9. lipanj – SloEnduro 2 + nac. prvenstvo: Merjasec enduro, Ruše, (Slo) organizator ŠD NLP
23. lipanj – SloEnduro 3 + EWS Continental: Black Hole Enduro, Jamnica/Peca (Slo), organizator ŠD MTB Koroška
7. srpanj – 4Fun: Krivapete Enduro, San Leonardo (Ita), organizator ASD Team Granzon
21. srpanj – 4Fun: Enduro Kope, Kope (Slo), organizator Sport klub Nitro ski & snowboard
25. kolovoz – SloEnduro 4: Enduro Krvavec, Krvavec (Slo), organizator ŠD Bam.Bi
8. rujan – SloEnduro 5: Trnduro, Trnovica (Hrv), organizator BBK Team Rodeo
14. rujan – 4Fun: Enduro Kočevje, Kočevje (Slo), organizator KD Melamin
22. rujan – 4Fun: Golovec Trails Ljubljana, Ljubljana (Slo), organizator Golovec Trails
13. listopad – SloEnduro 6: Enduro Grozni, Grožnjan (Hrv), organizator BBK Grožnjan

Pročitaj i:
Enduro Grozni: Pobjednici SloEndura su Peršak i Dobnig, Gorana Težak druga u Grožnjanu

Prati nas