4. studenoga 2019

Od 29. do 31. svibnja europska verzija klasičnog američkog biciklističkog festivala Sea Otter vraća se u Gironu i na Costa Bravu u Kataloniji. Već četvrtu godinu zaredom

Kada već imaš najveći biciklistički (ne samo brdsko biciklistički) festival u SAD-u, Sea Otter Classic na pisti Laguna Seca iznad Montereya u sjevernoj Kaliforniji, sramota je započeti novi festival na drugom kontinentu kao da počinjete ispočetka.

Upravo su to učinili Španjolci s festivalom Sea Otter Europe koji je prvi put bio postavljen 2017. godine. Tako su se brzo popeli uz bok najvećim europskim festivalima ove vrste – u nas najpoznatijeg onog na Gardi, sestrinske zabave pod okriljem njemačkog časopisa Bike u Willingenu i velikog jesenskog Roc d’Azura u Francuskoj, ili više natjecateljskog Crankworxa u Innsbrucku.

Četvrti Sea Otter Europe održati će se od 29. do 31. svibnja 2020. godine.

Proljetos su imali 60.000 posjetitelja, a bilo je više od 190 izlagača. Oni su zastupali 420 tržnih marki, a na izboru je bilo više od 500 testnih bicikala, što je odličan razlog za dolazak na festival, jer je to rijetka prilika gdje možete isprobati nekoliko različitih bicikala i odlučiti gdje ćete potrošiti svoj teško zarađeni novac.

Na raznim natjecanjima sudjelovalo je više od 6100 biciklista i biciklistica. Ukupno su nabrojali sudionike iz više od 50 zemalja.

Girona nudi sve

Katalonski grad i šira regija jedno je od najpopularnijih biciklističkih odredišta na svijetu. Osim izvrsne klime i terena za bicikliranje, može se pohvaliti izvrsnim prometnim vezama, morskim krajolicima i gastronomijom.

Na festivalu Sea Otter EUROPE lako je kombinirati brdski i cestovni biciklizam, gravel, e-biciklizam i još toga.

Jedan od ključnih događaja slijedeće godine će biti UCI World Marathon Series. Imaju i MTB Classic, nenatjecateljski događaj na MTB oldtimerima, lakšu utrku u spustu, kros kategorije C1 utrke na e-biciklima …

Izlagači koji su već potvrđeni za 2020. godinu uključuju marke Bergamont, Cannondale, Canyon, Cube, Focus, Ghost, Haibike, Lapierre, Orbea, Scott i Specialized.

Morska vidra (eng. Sea Ottier, lat. Enhydra lutris ) doista je možda doma uz zapadnu obalu Sjeverne Amerike, a na Mediteranu je more za nju pretoplo. Međutim, svoj je drugi dom na Costa Bravi pronašla, barem u imenu mladog festivala.

www.seaottereurope.com

FB @SeaOtterEuropeOfficial
IG @seaottereurope
#SeaOtterEurope

Prati nas