16. srpnja 2022

Današnja maratonska MTB utrka u austrijskim Alpama slavi 25 godišnjicu. Četvrt stoljeća! Utrku će i ove godine iz prvog lica iskusiti naš suradnik Marin Deković…

Kada ukupno zbrojimo, od 1998. godine utrku Salzkammergut Trophy vozilo je više od 70.000 biciklist(ic)a, a ciljem ekstremne rute A koja ima 210 km i 7000 m penjanja prošlo je njih čak 5682! Među njima je bilo i nekoliko hrvatskih predstavnika.

No više vozač(ic)a se ipak odluči voziti B rutu koja ima 121km i nešto oko 3700 m visinske. Tu još nije kraj, organizator nudi C, E, F i G stazu jer je cilj nadahnuti početnike koji sudjeluju u maratonu s velikim vremenskim ograničenjima (C – 75km i 2678m, D – 60km i 2200m, E – 52km i 1600m, F – 38km i 1100m i G – 22km i 580m).

Svaka od tih staza ima svoje vrijeme starta i neke od njih startaju iz okolnih mjesta, ali sve imaju cilj u Bad Goisernu gdje je i proglašenje koje počine oko 16 sati i završava oko 22 sati kad zadnji vozač A staze uđe u cilj i taj je najveći heroj.

Atraltivna gravel trasa

Ne smijemo zaboraviti ni gravel rutu koja ide stazom C sa startom u obližnjem Obertraunu.

Dakle za svakog ponešto!

Također da ne zaboravimo napomenuti da se od petka, 15. srpnja do nedjelje 17. srpnja održava biciklistički sajam na kojem možete pogledati novitete, kupiti nešto opreme ako ste nešto zaboravili, voziti se helikopterom….i tko zna što sve ne https://www.salzkammergut-trophy.at.

Ove godine bez ograničenja

Nakon dvije godine s brojnim restrikcijama, 25. obljetnica Salzkammergut Trophyja ponovno bi trebala biti velika fešta! U Austriju je već moguće ući bez 3G dokaza, a od početka srpnja neće biti nikakvih zahtjeva ili ograničenja na događajima. Bilo bi nam jako drago da nam se pridružite kao sudionik ili gledatelj!

Ove godine smo po prvi puta smješteni u obližnje mjestu Bad Ischl u Villa Seilern Vital Resort (www.villaseilern.at) a više informacija o samoj utrci https://www.salzkammergut-trophy.at

Kako nam je bilo i kako smo prošli saznajte sljedeći tjedan kod nas na MTB.hr!

Marin Deković
Prati nas