jure žabjek
22. travnja 2022

U nedjelju je na rasporedu Nacionalno prvenstvo Hrvatske u MTB spustu, a utrka je ujedno dio serije Unior Downhill Cup 2022. Očekujemo hrvatsko-slovenski obračun, osvetu nakon nedavnog okršaja na Lošinju!

Najbolji spustaši iz Hrvatske i Slovenije tijekom vikenda će se  po prvi puta susresti na međunarodnoj DH utrci u Dalmaciji, na prvoj rundi serije Unior Downhill Cup. Domaćin utrke je grad Solin.

Hrvatski vozači boriti će se za naslove i majice nacionalnih prvaka, a istovremeno će pokušati pokazati gostima iz Slovenije koliko su brzi na domaćem dalmatinskom kršu. Favoriti su svakako hrvatska reprezentacija i naš bivši nacionalni prvak Ivan Bašić s jedne strane te članovi slovenske ekipe Unior – Sinter Factory Racing Jure Žabjek i Žak Gomilšček. Tu je i naš juniorski prvak Frane Medić, koji je prije tri tjedna ostvario svoju prvu pobjedu u jednoj utrci Europskog kupa u MTB spustu. Nažalost seniorski pobjednik iz Lošinja Luka Berginc neće biti u Solinu jer se priprema za drugu rundu Europskog MTB DH kupa od 6. do 8. svibnja u Mariboru.

Staza na Salona DH 2022

Utrka će se održati na svježe uređenoj stazi dugoj 1,5 km te 400 m visinske razlike. S prosječnom strminom od 29 posto doista je vrlo strma. Čeka nas kišan vikend, ali domaćini kažu da mokra staza neće biti previše skliska i opasna, naprotiv. Iako će se mijenjati tijekom vikenda zbog velikog broja vožnji, u mokrim će se uvjetima bolje slegnuti i osigurati dobro prianjanje.

Video: Po stazi s Ivanom Bašićem

Rezultati uživo

Završni obračun započinje u nedjelju 24. travnja u 16 sati. Rezultate možeš pratiti ovdje.

Više: www.uniordownhillcup.com

Foto: Sebastian Stirnemann

Prati nas