22. srpnja 2018

13. po redu Red Bull Rampage i ove godine u pustinji Utahu. Objavljena su imena deset natjecatelja, njih jedanaest čekaju pozivnice

Red Bull Rampage, ne moramo posebno objašnjavati o čemu je riječ, na rasporedu je u petak, kao i lani, a ove godine biti će 13. po redu! Oštre kamene litice u pustinji u Utahu na različitim lokacijama ugošćuju ovaj nevjerojatan događaj još od 2001., s time da ga tri godine nije bilo, od 2005. do 2007. 

Kanađanin Kurt Sorge trostruki je pobjednik, a po dva puta su slavili njegov zemljak Brandon Semenuk i Amerikanac Kyle Strait. Po jednom su pobjede odnijeli Amerikanac Cameron Zink, Španjolac (Katalonac) Andreu Lacondeguy, Francuz Cedric Gracia te Kanađani Tyler Klassen i Wade Simmons.

“builderska” klasika

Niti jedan trail, ukoliko to još uopće spada u kategoriju trailova, neće biti isti. Svaki će natjecatelj imati na raspolaganju četiri dana dva dodatna člana ekipe, koji će mu pomoći pri izgradnji idealne linije. Naravno, sve na ruke, bez uporabe električnih alata ili mehanizacije. Po izgradnji imati će još četiri dana za treniranje na svojoj jedinstvenoj stazi. U finalu će, naravno, voziti tako da osvoje čim više bodova.


Ovako je lani letio Kurt Sorge i postao prvi trostruki pobjednik!

Kvalificirani:

– Kurt Sorge
– Cameron Zink
– Ethan Nell
– Brandon Semenuk
– Brett Rheeder
– Thomas Genon
– Carson Storch
– Kyle Strait
– Tyler McCaul
– Tom van Steenbergen

Preostalih jedanaest imena biti će objavljeno u narednim tjednima.

Sve to ćeš naravno moći pogledati na redbull.tv. Voditelji su Sal Masekela, Pat Parnell, Tina Dixon i Cam McCaul.

Ovdje pogledaj sve pobjednike i najbolje u prethodnih dvanaest izdanja. 

Naslovna fotografija: Kurt Sorge – Bartek Wolinski/Red Bull Content Pool

Prati nas