9. kolovoza 2019

U saveznoj državi Utah 25. listopada će se 14. po redu održati najveći freestyle događaj ove godine. Red Bull Rampage. Poznato je (zasad) osamnaest vozača koji će letjeti po liticama pustinjskog mjesta Virgin

Petak 25. listopada bit će Dan D za ovogodišnje najveće freestyle natjecanje. Već četrnaesti put, ne baš zaredom, ali od 2001. godine. Pauza je bila između 2005. i 2007. godine. Virgin u Utahu i ove će godine biti poprište ovog nevjerojatnog događaja. Daljnje informacije slijede, a zasada je poznato 18 kvalificiranih ili odabranih vozača.

Potvrđenih 10

Oni su već prethodno određeni za 14. Rampage: Ttri Kanađana, Španjolac, tri Amerikanca, Belgijanac, Poljak i Britanac:
– Brett Rheeder
– Andreu Lacondeguy
– Ethan Nell
– Tom van Steenbergen
– Thomas Genon
– Tyler McCaul
– Kyle Strait
– Szymon Godziek
– Kurt Sorge
– Brendan Fairclough

Osmorica u sistemu “Wild card”

Jučer je odbor koji čine vozači Cam McCaul, Aaron Chase, Nico Vink, Randy Spangler, Dave Smutok te organizator događaja Todd Barber, na temelju prošlih rezultata, sudjelovanja u sličnim događajima, vještinama i trenutnim akcijskim videozapisima izabrao je još tri Kanađana, dva Amerikanca, dva Francuza i jednog Britanca. To su:
– Brandon Semenuk
– Cam Zink
– Carson Storch
– Antoine Bizet
– Graham Agassiz
– Reece Wallace
– Vincent Tupin
– Gee Atherton

Što je s ostalom trojicom?

U Rampageu je gotovo pravilo da nastupa 21 natjecatelj, oni voze po odabranim i vlastoručno napravljenim linijama. Posljednja trojica biti će odabrani na izbornom natjecanju Marzocchi Proving Grounds u sklopu Black Sage Festa, planiranog za 7. i 8. rujna u Bendu, Oregon. Dakle, 8. rujna biti će poznato tko je sve među 21 “odabranim”.

Ostale informacije možeš pronaći na redbull.com

Naslovna fotografija Garth Milan/Red Bull Content Pool, na njoj je Reed Boggs

Prati nas