2. kolovoza 2018

Za kraj rujna u našem kalendaru je zabilježen novi događaj. Novi rekreativni MTB maraton u organizacije ekipe Mitas 4 Islands.

Organizator etapne MTB utrke Mitas 4 Islands priprema još jednu novost – maraton Krka Trophy.

Start je u Drnišu, a najveći dio planiranih trasa položen je oko mistične planine Promina, smještene praktički u središtu kopnenog dijela Šibensko kninske županije. Svega 30 km od mora. Promina je uzdignuta između rijeke Krke i Petrovog polja, a njen najviši vrh nadvija se 1149 m iznad mora. 

Organizator je već zove  – utrkom koju ne smiješ propustiti30. rujna. Predviđene su četiri različite trase. Mali maraton, prilagođen praktički svakomu, zatim malo ozbiljniji duljine 45 km, a za one izdržljivije pripremaju 70 kilometarsku trasu. Tu je i AM varijanta u duljini 30 km sa zabavnijim, tehnički zahtjevnijim spustovima.

Izaberi svoju stazu. Budi Maša, Stipe, Zvone, Joke ili Marin. Pogledaj u koji profil potpadaš i odluči! 

Osim zanimljivog koncepta koji uključuje četiri trase, već dan ranije će biti otvoren zanima in raznolik izložbeni (expo) prostor, a sudionike utrke očekuju dobro opskrbljene okrjepne postaje po ugledu na najveće utrke. Nakon utrke biti će osigurano i pranje bicikala.

{loadposition inside}

Četiri trase za pet profila biciklista


Juriš na Drniš – ili 25 kilometara i 255 visinskih metara uspona, s jednom okrjepnom postajom. Po kanjonu rijeke Čikole. 


Promintska Patrola – ili 45 kilometara zabavne maratonske staze s 950 m visinske razlike i dvjema okrjepnim postajama te jednom „vodenom postajom“. No to nije sve. Na izboru će biti dva različita spusta – Stipe uključuje makadamski spust, a Zvone je obilježen trailovima. Odlika je isključivo tvoja!


Harmabašin bijeg, ili Krka Trophy 70. Sedamdeset kilometara uz 1600 visinskih metara uspona. Dvije okrjepne postaje, jedna „vodena“. Fizička zahtjevnost je dobila oznaku 3 od 5, a u tehničkom smislu ima oznaku 4 od 5.


Krka AM = all mountain. Za bicikliste – XC, trail i enduro. Duljina iznosi 30 km, uz 900 visinskih metara uspona. Trasa namijenjena ljubiteljima “kozjih staza”. Dve su kategorije – muška i ženska, jedna je okrjepna postaja, te jedna „vodena“.

Događaj na facebooku

Prijavi se na krka-trophy.hr

Foto: organizator

Prati nas