Cape Epic
“On-off
Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
4. prosinca 2021

Južnoafrička etapna utrka sljedeće se godine vraća u svoj klasičan termin. Očekuje nas nešto drugačija trasa, bez prologa u Cape Townu…

Južnoafrička Republika je gotovo sigurno rekorder u broju organiziranih etapnih i MTB maratonskih utrka u godini. Najjače ime ipak ostaje ABSA Cape Epic, najveća svjetska etapna MTB utrka, koja svojim 18. izdanjem ulazi u devetnaestu godinu. Sljedeće godine utrka se već od samog prologa premješta u unutrašnjost provincije West Capland, i to na prostoru vinarije Lourensford. Potom će se etape viti uz Greyton i MTB meku Stellenbosch , sve do imanja Val de Vie. Utrka će biti duga 657 kilometara, s impresivnih pobijediti 17250 visinskih metara uspona. Utrka će biti održana od 20. do 27. ožujka 2022.

Video: Kevin Vermaak kaže…

Trasa utrke Absa Cape Epic mijenja se svake godine te obećava nove izazove i nova sjećanja svaki put. Ovaj put, osnivač Kevin Vermaak ispred kamere objašnjava detalje događaja. Što je novo i što se planira za 18. izvedbu najlegendarnije etapne mountain bike utrke.

Video: Etape Absa Cape Epic 2022

Drugačija, možda čak i više neukroćena utrka nego što smo bili navikli u posljednjih pet puta.

Etape Cape Epica u grafikonima

Sljedeće godine, utrka će se održati daleko od Cape Towna, znamenite gore Table Mountain i pogleda na južni dio Atlantskog oceana. Prolog će biti četiri kilometra duži od „željeznog” klasika u glavnom gradu pokrajine South Capland, s čak 450 visinskih metara više. Prva prava etapa će biti kraljevska, jer će se morati prevladati čak 2850 metara uspona u samo 92 kilometra.

Start druge etape također će biti smješten na imanju Lourensford. Etapa od 118 kilometara biti će najduža te ujedno transferna do na sljedeće lokacije, Greyton. Treća i četvrta etapa bit će kružne, s startom i ciljem u Greytonu, a zatim na petoj etapi utrka seli u Stellenbosch koji je 2018. bio domaćin utrke Svjetskog kupa u olimpijskom krosu. Šesta etapa će iskoristiti MTB staze iznad Stellenboscha, a posljednja etapa će imati cilj u poznatoj vinariji te jednoj od najprestižnijih lokacija u JAR, Val de Vie.

Utrka na društvenim mrežama i online

Facebook: @capeepic

Instagram: @capeepic

Internet: www.cape-epic.com

Naslovna fotografija Kelvin Trautman

Opširnije

# Absa Cape Epic

Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
Prati nas