9. rujna 2019

Najneukroćenija utrka na svijetu slijedeće će godine biti još više divlja nego prije. Od 15. do 22. ožujka 2020.!

Jedna od najtežih i najlegendarnijih etapnih utrka na svijetu dobila je službenu mapu za 2020. godinu. Najneukroćenija utrka bit će još više divlja nego dosad. iako na papiru s nešto manje visinskih metara u odnosu na ovu godinu, ali još uvijek vrlo zahtjevna. Naravno, u Južnoj Africi. Od sveučilišta u Cape Townu preko Ceresa, Saronsberga i Wellingtona do vinarije Val de Vie.

Od mora, preko vinograda, do planina

Započet će 15. ožujka prologom u Cape Townu, a završit će 22. ožujka na imanju Val de Vie. Uključeno je 647 kilometara i 15.550 metara nadmorske visine. Najduža etapa bit će ona četvrta i iznositi će 101 kilometar, ali neće biti toliko zahtjevna, jer će se natjecatelji morati penjati samo 1950. visinskih metara. Slijedeći dan će na redu biti kraljevska etapa, u svega 85 kilometara bit će potrebno savladati 2900 visinskih metara uspona!

Profile etapa možeš pogledati ovdje

Video: Absa Cape Epic


Startnina je sve veća gotovo iz godine u godinu.Za nadolazeću utrku cijena za par porasla je na 6290 američkih zelembaća. Tome dodajte nekoliko dana smještaja prije i nakon utrke. Naravno, u vlastitoj režiji avionska karta, prijevoz do i od zračne luke. .. Epic je postao zaista “epski”. Čak i za novčanik.

Sve dodatne informacije možeš pronaći na cape-epic.com.

Naslovna fotografija organizator

Prati nas