18. travnja 2019

Tjedan dana prije prve utrke Svjetskog kupa, kao bonus dolazi i Europski kup na istoj stazi! Na Pohorje su već došli i Rachel, Monika, Aaron, Jure i mnogi drugi

Ovaj vikend neće predstavljati „samo “još jedan” početak serije Europskog kupa u MTB spustu u Sloveniji. Ne sjećamo se kada su najbrži na svijetu imali priliku testirati utrku Svjetskog kupa svega tjedan dana ranije, u utrci Europskog kupa. Tjedan sanjaju već devet godina. Možete li zamisliti bolju situaciju za testiranje natjecatelja i njihove opreme, od ove koja nam se ukazala?

Stoga je ovogodišnja prva utrka iXS European Downhill Cup na Mariborskom Pohorju možda najjača u smislu kvalitete sudionika u cijeloj povijesti serije! Više od 400 natjecatelj(ic)a iz 36 zemalja, uključujući Commencal Vallnord (Remi Thirion), Atherton Bikes (Rachel i Gee Atherton), Madison Saracen Factory Team (Danny Hart), Polygon UR (Tracey i Mick Hannah), Unior / Devinci Factory Racing, Canyon Factory Racing (Troy Brosnan), Intenzivna tvornička utrka (Aaron Gwin), CUBE Global Squad, MS Mondraker i GT Factory Racing.

I slovenski domaćini imaju što za ponuditi, deset je njihovih natjecatelj(ic)a na listi prijava. Među njima su Monika Hrastnik, koja će debitirati u dresu ekipe Dorval AM Pro Racing Team, i Jure Žabjek, koji će već standardno predstavljati slovensko-kanadsku ekipuUnior / Devinci Factory Racing. Dakle imamo za koga navijati, za naše susjede i prijatelje.


Rock Garden nas čeka … Foto Klemen Humar

Vremenska prognoza također obećava. A ako ćete tjedan dana kasnije, kada utrke Svjetskog kupa počnu u isto vrijeme kao i Prvomajski praznici, željeti otići na izlet, biti će to sjajna prilika da vidite najbrže na Pohorju.

Mnogi će se spustaši(ce) zadržati u Sloveniji tijekom slijedeća tri vikenda. Od 3. do 5. svibnja, tjedan dana posljije Svjetskog kupa na Pohorju, održat će se još jedna utrka Europskog kupa u Kranjskoj Gori.

A potom, već to znate, slijedi i otvaranja MTB DH sezone na hrvatskom tlu, na tradicionalnom DH Lošinj UCI C1, od 10. do 12. svibnja!

Raspored utrka Europskog MTB DH kupa

(važi i za Maribor i za Kranjsku Goru)

Petak
12.00-18.00 Trening

Subota
9.00-14.00 Trening
14.30 Kvalifikacije

Nedelja
8.00-10.00 Trening
12.30 Finale
Proglašenje pobjednika 20 min nakon utrke

Naslovna fotografija Andras Oravecz

Prati nas