26. srpnja 2019

Na Europskom prvenstvu u olimpijskom krosu u češkom Brnu u subotu i nedjelju nastupaju naši mladi reprezentativci Karmen Škiljić, Stjepan Hunjak i Matija Meštrić

Nakon dobrih rezultata u međunarodnim utrkama u prvom dijelu sezone, naši mladi reprezentativci okušati će se na europskoj razini, na Kontinentalnom XCO prvenstvu koje se upravo održava u Brnu u Češkoj.

 

„Kriterij izbora su rezultati i konstantnost na utrkama domaćeg kupa i nastupi u inozemstvu, kao i prošlotjedno nacionalno prvenstvo“, objašnjava izbornik XCO reprezentacije HBS Pavao Roset. .

 

Hrvatska MTB reprezentacija nastupa u sastavu: Karmen Škiljić (juniorka), Stjepan Hunjak (junior) i Matija Meštrić (U23).

Uoči odlaska u Češku: Meštrić, Hunjak, Škiljić, Kiršić i Roset (foto: HBS)

 

„Kriterij izbora su rezultati i konstantnost na utrkama domaćeg kupa i nastupi u inozemstvu, kao i prošlotjedno Nacionalno prvenstvo“, nastavlja Roset.

„Prvog dana odrađen je lakši popodnevni trening radi upoznavanja sa stazom. Glavne karakteristike su umjetno napravljeni kameni spustovi sa uskim serpentinama, dok usponi tehnički nisu zahtjevni i nisu strmi. S obzirom na vrući period, bit će i jako prašnjavo. Srećom velika većina staze ide šumom.

Drugog dana utvrđene su najbolje linije i ponovljeni teži dijelovi, te usponi isprobani u tempu utrke.
Vrijeme kruga na popodnevnoj štafetnoj utrci bilo je između 10 i 11,5 minuta, tako da se očekuje velik broj krugova po kategorijama na individualnim nastupima“, dodaje Roset.

Prva će startati Karmen u subotu u 10 sati, Stjepan u podne, a Matija u nedjelju u 9,30.

 

Osim naših natjecatelja, u Brnu će startati i aktualni prvaci Hrvatske u kategoriji Master: Ivica Mesarić (40-44) i Zoran Perić (50-54).

 

Startne liste i druge informacije provjeri na: www.mtbbrno.eu

 

Lista prijava u natjecateljskim kategorijama: uec.ch/

 

Pročitaj i našu najavu nastupa reprezentacije Slovenije

 

Foto: Pavao Roset / HBS

uec.ch

Prati nas