12. siječnja 2019

Posljednji u nizu kvarnerskih otoka, posljednja etapa utrke koja će ti navući osmjeh na lice unatoč svoj patnji. Četrdeset kilometara i nešto manje od tisuću visinskih metara uspona

Od 9. do 13. travnja moći ćeš voziti novim, još atraktivnijim trasama utrke Mitas 4 Islands. Predstavljamo četvrtu etapu, ujedno i peti dan natjecanja, kada uračunamo prolog, kako protiv konkurentskih dvojaca tako i protiv štoperice, na četvrtom kvarnerskom otoku.

Etapa na Lošinju glede duljine i vertikalnih metara uspona nije nešto posebno, no možda nećeš tako misliti kada se susretneš s prvim ozbiljnim usponom. Posljednja etapa nazvana je Push your limits. Da, do kraja, jer nema predaje!

Najvažnije informacije

Ukupno 40 kilometara uz 900 vertikalnih metara penjanja. Napoleonove staze, uspon na Sveti Ivan, jedinstvena vožnja po makadamima uz samo more, nešto sjene koja će zatrebati ukoliko bude prevruće, dvije servisne zone i … konačno prava zabava u cilju.

13. travnja

Nije petak 13. već je subota. Start i cilj zadnje etape biti će na glavnom trgu u Malom Lošinju, na pristaništu. Odmah nakon starta uslijediti će vožnja po asfaltu i makadamu u smjeru Čikata. Potom će se etapa prelomiti konkretnim usponom na Sv. Ivan, potom donekle grub spust prema moru te, poslije zavoja i singlova odmah uz more, slijedi ozbiljan strm uspon (na tempo) skoro do Ivana. Potom i tehnički spust prema Velom Lošinju.

Relativno lagana vožnja uz obalu će ti potom napuniti baterije za par kratkih, svejedno napornih uspona, a potom će etapa ući u posljednju trećinu, gdje će biti važno koliko ti je snage ostalo u nogama. Pedaliranje do daske, jedan konkretniji uspon, a nakon toga relativno zahtjevan spust, te posljednja četiri kilometra po hupserima. Etapa na Lošinju možda izgleda lagana na papiru no tehnički je zahtjevna i ima dva uspona koji nisu baš mačji kašalj. Ukoliko nisi čuvao snagu na prethodne tri etape ovdje bi ti to moglo doći  na naplatu.

No sve ćeš to zaboraviti čim uđeš u cilj. Trud, znoj, pokoji zamijenjeni dio na biciklu, koja karika lanca u stražnjem džepu. Probušena guma, izgubljen gel ili dva, nježne riječi za tvog ekipnog partnera, i obratno, poderotina na koljenu, trnje u koži… ništa od toga više neće biti važno. Postala / postao si FINISHER etapne dirke Mitas 4Islands!

Ostale važne informacije

U posljednja četiri teksta prošli smo dosta birokratskog materijala, od nagrada do kategorija, a sada je na redu trening! I to ne bioo kakav već sustavne pripreme za etapnu utrku. Uz vodstvo ekipe Tanca CoachingMitje Tancika i Gregora Dimica (www.energija.com), prekaljenih lisaca utrke Mitas 4 Islands.

Što nudi poseban trening?
Tanca Coaching nudi četiri opcije:
– individualni tjedni plan treninga, po satima,
– trening podijeljen na tjedne cikluse (broj sati),
– plan treninga obzirom na starost ili spol,
– napredni plan treninga, prema željenom konačnom rezultatu na utrci.

Detaljnije o spomenutim programima treninga pročitaj na 4islands.hr.

Foto: Organizator

Pročitaj i:
Najavljujemo: Mitas 4 Islands 2019, treća etapa – Shepherd’s Paradise
Najavljujemo: Mitas 4 Islands 2019, druga etapa – Shades of Rab
Najavljujemo: Mitas 4 Islands 2019, prva etapa – I’m a rock-it man
Najavljujemo: Mitas 4 Islands 2019 s važnim vijestima

Prati nas