Keindl sport HR 2023
Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
22. lipnja 2022

Za desetak dana, od 3. do 9. srpnja, održati će se ovogodišnje izdanje tradicionalne etapne MTB utrke BIKE Transalp. Ekskluzivno s lica mjesta i iz prvog lica javiti će nam se naš prijatelj Marin Deković!

Već 24. izdanje etapne MTB utrke BIKE Transalp ove godine nam je relativno blizu i po prvi puta start je u Lienzu u Istočnom Tirolu. U toj austrijskoj pokrajini voziti će se tri prve etape te će biti i start četvrte. Bruneck je potpuno nova destinacija koja nudi velike mogućnosti na Kronplatzu (oni koji su vozili Kronplatz King maraton znaju o čemu je riječ ), vrhu koji su biciklisti već osvajali, ali nikada prije u okrilju Transalpa.

 Kombinacija s obližnjim mjestom St. Vigil, jednim od najčešćeg startnih gradova u povijesti Transalpa, nudi mogućnosti koje prije nije bilo. U sami St. Vigil se uvijek dolazilo iz doline Eisack i to obično iz Brixena. Sada ruta ide obrnuto od Sv. Vigila do Eisacka sa ciljem u Kalternu, gdje će biti i start pete etape koja će ići prema San Martino di Castrozza, gradu koji je često bio grad domaćin BIKE Transalpa. No sada će po prvi puta biti povezani u istoj etapi.

Rezultat svega ovoga je ruta koja nema premca u povijesti Transalpa. Mnoge su stvari nove i nepredvidive – i nijedna etapa nije kao druga, nisu čak niti slične.

Prošao sam sve spomenute gradove u zimskom periodu i fascinirale su me planine, ali u ljetnom periodu nikada nisam bio tamo i ovo bi mogao biti Transalp na prekrasnim panoramskim stazama s puno kilometraže i penjanja, ali i spuštanja jer sve gore navedeni gradovi su skijaške destinacije, a u ljetnom periodu su biciklistički, hodački i penjački raj.

Marin Deković

Transalp 2022. nudi sve: dužinu, nadmorsku visinu, adrenalin. Ali sve je to vrlo nepravilno raspoređeno. To ga čini uzbudljivim kao što BIKE Transalp mora biti.

Kategorije

Ekipno

  • Muškarci
  • Žene
  • Mješoviti (ekipe koji se sastoje od jednog muškarca i jedne žene)
  • Master (muškarci; zbroj dobi oba sudionika mora biti 80 i više godina)
  • Grand master (muškarci; zbroj dobi oba sudionika mora biti 100 i više godina)

Individualno

Od prije nekoliko godina moguće je Transalp startati i pojedinačno, i to po sljedećim kategorijama:

  • Muškarci
  • Žene
  • Muškarci Master od 40 do 49 godina
  • Muškarci Grand Masters 50 godina i stariji

Muškarci Senior Grand Masters 60 godina i stariji

Moguće je izabrati i laganu verziju, to jest jednu ili dvije etape. Vozi se kao SINGLE starter i izvan klasifikacije. Broj sudionika ove kategorije je ograničen na 200.

Etapa 1 – LIENZ – SILLIAN –  64,90  km  3.076 m

Etapa 2 – SILLIAN – BRUNECK – 72,01 km 2.513 m

Etapa 3 – BRUNECK – SV. VIGILIO – 38,20 km 1.918 m

Etapa 4 – SV. VIGILIO – KALTERN – 109,44 km 3.090 m

Etapa 5 – KALTERN – SAN MARTINO DI CASTROZZA – 93,63 km 2.543 m

Etapa 6 – SAN MARTINO DI CASTROZZA – LAVARONE – 108,97 km 3.121 m

Etapa 7 – LAVARONE – RIVA DEL GARDA – 79,12 km 2.117 m

Ukupno 566,27 k m sa 18.378 m penjanja.

Više informacija na https://bike-transalp.de/en/

Keindl sport HR 2023
Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
Prati nas