23. kolovoza 2021

MTB maraton sa osam kilometara freeride spustova plavo/crvene oznake, devet kilometara singlica te planinski cilj na 2275 m nadmorske visine…

Organizatori Kronplatz Kinga osmislili su potpuno novu rutu za šesto izdanje vjerojatno najljepšeg jednodnevnog događaja za brdske bicikle u južnotirolskom alpskom svijetu koji će se održati 28. kolovoza 2021. Kratka staza naziva “PRINCEClassic” će ostati ista samo su promjene duljini i metrima penjanja, a velika udaljenost je doživjela značajne promjene.

“KINGMarathon” je prije 2 godine skraćen za gotovo sedam kilometara na ukupnu duljinu od 74,5 km. Osim toga, penjanje je također smanjeno na ukupno 3.250 metara. Skraćena ruta “KINGMarathon” donosi kraće vrijeme patnje za sudionike brdskih biciklista, kako objašnjava voditelj OC -a Maurizio Kastlunger: “Poštovali smo želje vozača. Ukupno vrijeme na bicikli sada će biti kraće, ali užitak u vožnji ostaje isti. Nudimo manje, ali još veću kvalitetu. ”

Novi dio staze

Kako bi se osigurao plus u kvaliteti, novi dio staze dodan je odmah nakon prvog uspona od starta u St. Vigiliju do Rita, i prije povratka na stari dio koji jamči zloglasni završetak na vrhu. na Kronplatzu.

Nova dionica vozit će preko sedla Rit do Wengena, prolazeći pored farmi Biei – Rung, prije nego što se penje prema Forceli da Cians, strmoj rampi dugoj dva kilometra s 230 metara uspona i maksimalnim nagibom od 20%. Zauzvrat ovom dodatku, posljednji dio stare rute na sjevernim bokovima Kronplatza smo maknuli u odnosu na 2018.

Uživanje u freeride spustovima

Uživanje u vožnji, koje je oduvijek bilo sinonim KronplatzKing maraton potvrđuje i Kastlunger: „Zadržali smo sve freeride spustove od Piz de Plaiesa, kao i one s Kronplatza preko Furciatraila, koji su uvijek nudili sudionicima mogućnost izbora između lakše, ali duže i kraće, ali tehnički zahtjevnije varijante. ”

Kao rezultat toga, svih 800 brdskih biciklista koji sudjeluju u utrci borit će se s freeride spustima ukupne duljine osam kilometara i udjelom na jednoj stazi od devet kilometara te će – zbog ovogodišnjih promjena rute – uživati ​​u značajnom povećanju panoramskih pogleda na Dolomiti i poznati park prirode Fanes-Sennes-Prags.

Alternativni datum

Kako je maraton, zbog lošeg vremena bio otkazan u 2020. godini, organizator je ponudio i alternativni datum ako se zbog vremenskih prilika bude nemoguće voziti. Alternativni datum je 29.09.2021.

COVID 19

– Besplatan test na Covid-19 za sve koji nemaju zelenu propusnicu

Vise detalja potraži na: www.kronplatzking.com

(Marin Deković)

Pročitaj i
Kronplatz King Report: Deković i Fržop pobjednici u Master kategorijama

Foto: Organizator

Prati nas