17. srpnja 2019

Nedjeljni maratonski MTB uspon na Kronplatz nudi dvije trase: Dulju od 73 km i kraću od 49 km

Najavljujemo još jednu poslasticu za ljubitelje MTB utrka. Ovogodišnje, četvrto izdanje MTB maratona Kronplatz King održati će se u nedjelju 21. srpnja 2019. Za ovaj MTB maraton kažu da je nedvojbeno jedna od najljepših MTB utka u južno tirolskom dijelu Dolomita. Poznato skijalište ovaj će vikend ugostiti ponajbolje europske XCM vozač(ic)e. 

 

Prvo izdanje ove utrke održano je 2016. Start je u mjestu San Vigilia u podnožju legendarnog Kronplatza a cilj je na vrhu samog Kronlpatza. 

 

Organizator je pripremio dvije trase. Kraća je nazvana Prince Classic, ima 49 km i 2160 visinskih metara. Dulju su nazvali KINGMarathon, dugačka je 73 km uz 3250 visinskih metara. Dulja je trasa prilično izmijenjena u odnosu na prethodna izdanja utrke, a najveća promjena je u ukupnoj duljini staze. Staza je skraćena za 7 km te je tako smanjena visinska razlika. Organizatori kažu da su poštovali želje natjecatelja koji tražili kraću stazu i veći užitak. Na trasi su ostali svi freeride spustovi s Piz de Plaiesa, kao i oni s Kronplatza preko Furciatraila, po kojima natjecatelji rado voze. Na tom je mjestu moguće napraviti odabir između dulje i jednostavnije varijante lakše ili  kraće, ali tehnički zahtjevnije varijante.

Nova dionica proći će preko vrha Rit do Wengena, prolazeći pokraj farmi Biei – Rung, prije nego što će se uputiti prema Forcela da Cians gdje imamo dva kilometra duga strma uspona s 230 metara penjanja i maksimalnim nagibom od 20%. Zauzvrat, ovaj produžetak posljednjeg dijela stare rute na sjevernim bokovima Kronplatza skratio se u odnosu na 2018. godinu.

 

Na taj način osigurani su freeride spustovi ukupne duljine od osam kilometara i jednim dijelom od devet kilometara te će – zbog ovogodišnjih promjena na ruti – natjecatelji(ce) moći uživati ​​u panoramskim pogledima na Dolomite i poznati park prirode Fanes-Sennes-Prags. (tekst: Marin Deković, BK Campetto)

 

Info: https://www.kronplatzevents.com/en/Kronplatz-King 

Naslovna fotografija: Organizator

Prati nas