3. listopada 2019

U subotu 12. listopada na Krku, točnije u Baški, starta četvrta utrka ovogodišnje serije. Opet s usponom na Mjesečev plato, ali s pomalo izmijenjenim rutama koje vas neće ostaviti ravnodušnima

Treću godinu zaredom serija Husqvarna Adria Bike završit će na otoku Krku. Ove je godine u seriju bila uključena jedna utrka više, pa se konačni ili zajednički poredak obračunati na posljednjoj utrci zakazanoj za 12. listopada. Start će biti u Baški, a nakon toga te čekaju tri trase koje su promijenjene od prošle godine, ali opet s uključenim usponom na Mjesec.

Kategorije:
– muškarci u dobi od 18 do 39 godina
– muški masters od 40 do 49 godina
– muški grand masters od 50 godina i više
– jedinstvena ženska kategorija

Krk ‘n’ Roll: Od najlakše do najteže trase

Easy – 26 kilometara i 452 metra uspona. Prvo na Mjesec, zatim po visoravni, pa spust prema cesti za Bašku, a potom zanimljivim stazama do cilja.

Classic -54 kilometra i 1.021 metar uspona. Nakon dobrih 13 kilometara Classic se odvaja od trase Easy i skreće prema Vrbniku, zatim spustom do mora i prekrasnim usponima prema cesti za Bašku. Slijede singlice i nešto tehničkog terena prema Baškom polju, a još nekoliko skretanja dijeli te od cilja.

Epic – 71 kilometar i 1.324 metra uspona .Do 28. kilometra na istoj si ruti kao i oni koji voze Classic. Nakon toga slijedi dodatni krug oko Dobrinja, skok do grada Krka, šumske staze i put do odredišta u Baški.

Više informacija o utrci možeš pronaći na adriabike.hr. Prijavi se ovdje. Krk ’n’ Roll na facebooku

Naslovna fotografija organizator

Kako je bilo lani saznaj u izvještaju Mateja Hartmana – Krk ’n’ Roll report: Uspješno zaključena sezona Husqvarna Adria Bike.

Prati nas