Kronplatz King
16. kolovoza 2020

Marin Deković braniti će prošlogodišnji naslov pobjednika utrke Kronplatz King. Peto izdanje ove utrke će se održati 30. kolovoza 2020…

Ipak idemo na Kronplatz! U nedjelju će se održati peto izdanje MTB maratona Kronplatz King. Start će biti u mjestu San Vigilio di Marebbe na 1200 m nadmorske visine, a cilj na vrhu Kronplatza, na 2275 m iznad mora. Startati će i hrvatski predstavnici. Marko Fržop (prošlogodišnji pobjednik u klasi M3) već se prijavio, drugi ipak čekaju zadnji trenutak.

Organizator je ponudio dvije staze:  KingMarathon od 73 km duljine i 3.250 metara uspona te PrinceClassic ruta od 49 km i 2.160 m. „Biti će to Svjetsko prvenstvo, bez krunidbe svjetske prvakinje i prvaka, ali ćemo okruniti kraljicu i kralja “, kaže organizator Maurizio Kastlunger.

Marin Deković, Kronplatz King 2019.

Za dva tjedna, neki od najboljih svjetskih MTB biciklista će se pojaviti na startu. Među njima će biti i Tiago Ferreira (POR), Leonardo Paez (COL) i Esther Süss (SUI) te mnogi drugi. Tiago Ferreira je europski prvak u MTB maratonu, bivši svjetski prvak i branitelj prošlogodišnjeg naslova pobjednika na trasi Kronplatz King. Leonardo Paez je aktualni svjetski prvak i višestruki pobjednik utrke HERO. Na startu će biti i bivši europski prvak Aleksej Medvedev (RUS), belgijski prvak Frans Claes te jaki talijanski predstavnici Juri Ragnoli, Daniele Mensi, te Tony Longo i Mattia Longo.

Sa ženske strane ističe se ime Švicarke Esther Süss. Bivša prvakinja svijeta i Europe će se sučeliti sa Blažom Pintarič, europskom prvakinjom i nositeljicom srebrne medalje sa Svjetskog prvenstva koja dolazi iz Slovenije, višestrukom pobjednicom Kronplatz King maratona Kathrin Schwing (GER) i svojom te njenom zemljakinjom Silke Keinath.

Marko Fržop, Kronplatz King 2019.

Naravno tu su i epidemiološke mjere kako bi se zajamčila sigurnost svih sportaša u skladu s FCI Covid-19 protokolom. Svi sudionici dobit će poklon za pokrivanje usta i nosa na startu i nakon cilja. Svim sportašima izmjerit će se njihova tjelesna temperatura prilikom podizanja startnog paketa i prilikom ulaska u startne blokove. Startni blokovi su prošireni kako bi se natjecatelji(ce) svrstali u četiri reda, radi obvezne udaljenosti između sportaša.

Sami start održat će se prvi put na dugom ravnom dijelu ispred centra za posjetitelje Parka prirode Fanes Senes Braies u mjestu San Vigilio di Marebbe, dok se ceremonija dodjele nagrada planira održati u blizini cilja na Plan de Corones u nedjelju popodne. Mjerenje će za sve sudionike, osim elitnih trkača, biti u “stvarnom vremenu” i pri prvom prelasku startne linije.

Tiago Ferreira, pobjednik 2019.

U skladu s tradicijom na svim međunarodnim utrkama na Kronplatzu, dvije vrijedne krune ručno je napravio umjetnik Carlo Castlunger. Ostaje jedino pitanje: tko će biti kralj i kraljica 2020.?

Vise informacija na linku http://www.kronplatzking.com

Pratite nas s novim informacijama o stazama i ostalim detaljima koji čekaju sudionike… (tekst: Marin Deković)

Pročitaj i
Kronplatz King Report: Deković i Fržop pobjednici u Master kategorijama

Foto: Organizator

Prati nas