Kronplatz King
Keindl sport HR 2023
Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
16. kolovoza 2020

Marin Deković braniti će prošlogodišnji naslov pobjednika utrke Kronplatz King. Peto izdanje ove utrke će se održati 30. kolovoza 2020…

Ipak idemo na Kronplatz! U nedjelju će se održati peto izdanje MTB maratona Kronplatz King. Start će biti u mjestu San Vigilio di Marebbe na 1200 m nadmorske visine, a cilj na vrhu Kronplatza, na 2275 m iznad mora. Startati će i hrvatski predstavnici. Marko Fržop (prošlogodišnji pobjednik u klasi M3) već se prijavio, drugi ipak čekaju zadnji trenutak.

Organizator je ponudio dvije staze:  KingMarathon od 73 km duljine i 3.250 metara uspona te PrinceClassic ruta od 49 km i 2.160 m. „Biti će to Svjetsko prvenstvo, bez krunidbe svjetske prvakinje i prvaka, ali ćemo okruniti kraljicu i kralja “, kaže organizator Maurizio Kastlunger.

Marin Deković, Kronplatz King 2019.

Za dva tjedna, neki od najboljih svjetskih MTB biciklista će se pojaviti na startu. Među njima će biti i Tiago Ferreira (POR), Leonardo Paez (COL) i Esther Süss (SUI) te mnogi drugi. Tiago Ferreira je europski prvak u MTB maratonu, bivši svjetski prvak i branitelj prošlogodišnjeg naslova pobjednika na trasi Kronplatz King. Leonardo Paez je aktualni svjetski prvak i višestruki pobjednik utrke HERO. Na startu će biti i bivši europski prvak Aleksej Medvedev (RUS), belgijski prvak Frans Claes te jaki talijanski predstavnici Juri Ragnoli, Daniele Mensi, te Tony Longo i Mattia Longo.

Sa ženske strane ističe se ime Švicarke Esther Süss. Bivša prvakinja svijeta i Europe će se sučeliti sa Blažom Pintarič, europskom prvakinjom i nositeljicom srebrne medalje sa Svjetskog prvenstva koja dolazi iz Slovenije, višestrukom pobjednicom Kronplatz King maratona Kathrin Schwing (GER) i svojom te njenom zemljakinjom Silke Keinath.

Marko Fržop, Kronplatz King 2019.

Naravno tu su i epidemiološke mjere kako bi se zajamčila sigurnost svih sportaša u skladu s FCI Covid-19 protokolom. Svi sudionici dobit će poklon za pokrivanje usta i nosa na startu i nakon cilja. Svim sportašima izmjerit će se njihova tjelesna temperatura prilikom podizanja startnog paketa i prilikom ulaska u startne blokove. Startni blokovi su prošireni kako bi se natjecatelji(ce) svrstali u četiri reda, radi obvezne udaljenosti između sportaša.

Sami start održat će se prvi put na dugom ravnom dijelu ispred centra za posjetitelje Parka prirode Fanes Senes Braies u mjestu San Vigilio di Marebbe, dok se ceremonija dodjele nagrada planira održati u blizini cilja na Plan de Corones u nedjelju popodne. Mjerenje će za sve sudionike, osim elitnih trkača, biti u “stvarnom vremenu” i pri prvom prelasku startne linije.

Tiago Ferreira, pobjednik 2019.

U skladu s tradicijom na svim međunarodnim utrkama na Kronplatzu, dvije vrijedne krune ručno je napravio umjetnik Carlo Castlunger. Ostaje jedino pitanje: tko će biti kralj i kraljica 2020.?

Vise informacija na linku http://www.kronplatzking.com

Pratite nas s novim informacijama o stazama i ostalim detaljima koji čekaju sudionike… (tekst: Marin Deković)

Pročitaj i
Kronplatz King Report: Deković i Fržop pobjednici u Master kategorijama

Foto: Organizator

Keindl sport HR 2023
Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
Prati nas