5. travnja 2018

U subotu i nedjelju biti će živahno u Premanturi i na Kamenjaku. Ako se niste prijavili za neku od utrka svakako dođite podržati natjecatelje kao navijači

Već u subotu nastavlja se niz vrhunskih utrka u našoj regiji. Nakon uspješnih UCI C1 utrka u olimpijskom krosu održanih u Langenloisu i Vrtojbi, u subotu 7. travnja nas čeka već 22. po redu izdanje legendarne XCO utrke Premantura Rocky Trails, u organizaciji pulske ekipe KBBXS Adrenalina. Organizatori su za subotu kao i obično pripremili zahtjevnu prirodnu stazu s odmjerenom količinom umjetnih elemenata. Staza je smještena na zaštićenom području Gornjeg Kamenjaka i vijuga kroz šume bora, hrasta crnike i lovora, između Uvala Valun i Ščuza te brda Tašalera i sela Premantura. Natjecateljice i natjecatelje očekuje krug duljine 4 km uz 190 visinskih metara.

“Adrenalinska” video najava

U nedjelju 8. travnja na rasporedu je XCM Kamenjak Rocky Trails koji pruža jedinstvenu priliku za vožnju zaštićenim područjem Gornjeg Kamenjaka i parka prirode Donji Kamenjak. Kamenite staze , zemljani singletrackovi , borove šume , prekrasni pogledi na skrivene uvale najjužnije točke istarskog poluotoka. Bez obzira na navedene ljepote, neće biti lako i predviđamo velik broj gumi-defekata. U svakom slučaju neće biti dosadno.

{loadposition inside}


Visinski profil kruga za olimpijski kros.

 

Naravno, javiti ćemo se s rezultatima i dojmovima, a u međuvremenu situaciju možete pratiti na novom mrežnom odredištu ovog događaja na adresi http://rockytrails.bike/.  

Visinski profil maratonskog kroga.

Naslovna fotografija: KBBXS Adrenalina

Startna lista

Sve dodatne informacije provjeri na adresi rockytrails.bike.

Kako je bilo lani na Rocky Trails vikendu?
U Premanturi na vrhu Tanja i Matous!
Kamenjak Rocky Trails maraton: Tanja i Marek
XCO Premantura Rocky Trail: Video

Prati nas