“On-off
“Ciklocentar” Bike park Tršće Human Fish Gravel SloEnduro
16. siječnja 2020

U ovoj godini čekaju nas četiri događaja na četiri različite lokacije. Prva je na rasporedu 18. travnja a finale je 17. listopada. Istra, Kvarner i Dalmacija

Četiri događaja u novoj sezoni, četiri različite lokacije. Od 18. travnja do 17. listopada. Od Istre do Dalmacije. Po običaju organizatori će pripremiti tri različite duljine staza, s time da ih u Rapcu čeka i četvrta, duljine 100 km! Natjecateljske kategorije biti će iste kao i do sada. 

 

Kategorije: Muški od 16* do uključujući 39 godina, muški masteri do 40 do uključujući 49 godina, muški grand masteri od 50 godina pa nadalje, žene (rođene prije 18. travnja 2004.) i kategoriju e-bike.

 

*Natjecatelji mlađi od 18 godina mogu voziti samo na trasama Easy i Classic i to u pratnji roditelja ili odgovornih osoba.

Dalmatiner MTB maraton

Zimske jakne već su odavno u ormarima i pripreme za početak biciklističke sezone već su punom jeku. A gdje je bolje početi nego na tamo gdje su vozači(ce), i biciklizam uopće, kao doma. Ove godine termin je raniji, jer nismo mogli čekati. Dalmacija. Vodice, 18.travnja.

Helter Skelter

“Kada padnem na dno vraćam se na vrh
Stanem, okrenem se i opet prema dnu. “

Tako nekako bi u slobodnom prijevodu zvučao početak pjesme Beatlesapo kojoj je ovaj događaj nazvan. Ako si bio / bila tamo prošle godine, onda znaš zbog čega. Ako nisi, svejedno možeš osjetiti što te čeka u Rapcu. Utrka je slična impresiji slušanja (proto metal) skladbe liverpoolske četvorke.  

EasyClassicEpic i ULTRAA gdje drugdje nego u Rapcu. Jer nigdje u svijetu ne postoje takve trase. Spremni ste za 100 kilometara čistog MTB-a ? 100 km penjanja , singlica , znoja i sreće. 100 kilometara pod imenom Helter Skelter. Na rasporedu 30. svibnja.

Rab Island HERO

Pod svaku cijenu željeli su organizirati novu utrku, na otoku. Tako malom ali velikom, tako raznolikom. Na Rabu. Kroz „pustinju“ i kroz prašumu. Kamen, šljunak , pijesak , blato, šuma , more , sunce i… ti. Miris mora i četinjača. Sva osjetila su uključena, ne rade samo noge kada vrtiš pedale prema gore i biti opet prema dolje.

 

Osjećaš se kao Robinson. Ali nisi sam. S tobom je bicikl. Sam protiv svih. Protiv drugih natjecatelja, protiv prirode i protiv samog sebe. Na Rabu12. rujna.

Krk ‘n’ Roll

Još uvijek vlada toplo vrijeme, ali ne i pakleno vruće. Ceste su napokon prazne i spremne samo za tebe. Sa hrpom ostalih  sudionika otkriti ćeš ljepotu otoka Krka. Otoka koji ima doista puno poznatih i skrivenih biciklističkih staza i prekrasnim singlica. Idealno za završetak super sezone. 17. listopada u Baškoj.

Foto organizator

Pročitaj i
Serija Husqvarna Adria Bike 2020: Otvorene su predprijave!

Izvještaji iz lanjske sezone
Video: Krk ‘n’ Roll = rock and roll
Krk ‘n’ Roll Report: Zadnja runda serije Adria Bike kao šlag na torti
Fužine2Sea Report: Uobičajeni sumnjivci najbrži od Fužina do Crikvenice i natrag
Video: Peter Vesel na najduljoj trasi Fužine 2 Sea
Vodice i Rabac: Za nama je bogati bike vikend na obali

“On-off
“Ciklocentar” Bike park Tršće Human Fish Gravel SloEnduro
Prati nas