20. siječnja 2020

Popularna etapna utrka na vulkanskom otoku u Atlantskom oceanu starta 25. siječnja. Na startu će biti poznata imena olimpijskog krosa i maratona

Od 25 do 28. siječnja na vulkanskom otoku Lanzarote (Kanarski otoci) na rasporedu je 4Stage Lanzarote UCI Mountain Bike Race, etapna utrka u kategoriji S2. Na ovoj su utrci već zapažene nastupe imale slovenske natjecateljice Tanja Žakelj i Blaža Pintarič. Potonja je pobijedila u ženskoj konkurenciji 2015. i 2019. godine.

Slovenci i Hrvati

Ove godine na startnoj listi se, osim slovenskih imena nalaze i hrvatski predstavnici. Hrvatski predstavnici su Marko Fržop (Top Sport) te Filip Sobot Roberto Vukmir (obojica KBBXS Adrenalina), dok će slovensku scenu predstavljati Izidor Cindrič (Team sione-bikes.com) i Iztok Kuret (KD Alpe SiS). Zasad se na startnoj listi, koja je već službeno objavljena, nije pojavilo ime lanjske pobjednice Pintarič no na službenoj facebook stranici organizator je spominje kao sudionicu i istodobno najavljuje vrlo jaku žensku konkurenciju u kojoj su i Emily Batty te Chiara Teocchi.

Startna lista

Etape

Utrka se sastoji od četiri etape, od kojih je jedna kronometarska. Subotnja prvA ETAPA bitI će dugačKA 42,1 kilometar, uz 678 visinskih metara uspona. U drugoj ETAPI će BITI potrebno svladati 59,7 kilometara i popeti se 967 visinskih metara. Treća etapa (kronometar) bit će dugačka samo 20,6 kilometara , ali bit će potrebno prevladati još 590 metara uspona. Finalna etapa biti će kraljevska, s natjecatelje će do cilja dijeliti 81,6 kilometara, s 1633 visinske razlike.

Video: Lanzarote 4Stage 2019


Na Lanzarotu ćemo imati i natjecatelja-reportera. Tu će ulogu odigrati stari znanac s utrka u ciklokroosu i sudionik etapne utrke Mitas 4 Islands, Iztok Kuret – Izo.


Marko u sezonu 2020. ulazi na novom modelu Giant Anthem (snimljeno na XCM Vlašić 2019.).

Marko uoči putovanja na Kanarske otoke:

“Ove godine sam odlučio dosta rano započeti natjecateljsku sezonu. U sezonu 2019. sam krenuo s utrkom na Cipru već u drugom mjesecu, a ovu godinu krećem i ranije. Odlučio sam se za Lanzarote jer je ta utrka dosta “povoljna”, a s druge strane biti će odlična priprema za nadolazeće utrke, pogotovo za Andalucia Bike Race koja se održava krajem veljače, te je jedna od najtežih u svijetu. Po povratku iz Andaluzije me očekuje i 4 Islands.

Zbog toga će Lanzarote biti više pripremnog karaktera te rezultat stavljam u drugi plan pošto još neke velike intenzitete nisam počeo raditi. Biti ću na Lanzaroteu 11 dana, pa će to biti savršena prilika da uz utrku iskoristim toplo vrijeme za kvalitetne treninge.

Za ovu sezonu složio sam novi Giant Anthem Pro 1. Umjesto originalne pogonske grupe i kočnica montirao sam Shimano M9100 XTR, kotači su DUKE Lucky Jack SLS2 s glavčinama DT240, lula volana i sic štanga su Giant SLR carbon, a sjedalo je CADEX.

Koristim i powermetar Rotor 2in s ovalnom šajbom 24. Gume koje su se već pokazale kao jako dobre u svim uvjetima vozim i dalje, MAXXIS Recon Race 2.35. Težina novog bicikla je 10,4 kg.”

Web odredište utrke

Naslovna fotografija organizator

Prati nas