9. prosinca 2019

Svjetska serija HERO – s tri utrke na tri različite lokacije i jednim ciljem – postati HERO!

Format maratona HERO Südtirol Dolomites MTB širi se iz prvotne utrke rođene u Dolomitima. I to s jednom svrhom – dotaknuti nove staze. Od pustinje Dubaija do bujnog tajlandskog krajolika.

Tri utrke

U Italiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i na Tajlandu. Zemlje koje čine novu HERO tematsku svjetsku seriju. Sada imate još jednu priliku da brdskim biciklom otkrijete nove kulture. Zbog zaraznog entuzijazma, HERO Dolomiti su proširili područje djelovanja na dvije egzotične i vrlo atraktivne destinacije, stvorivši niz utrka za sljedeću sezonu. 

HERO World Series imati će i svoje bodovanje. Pobjednici će se natjecati za ukupnu nagradu u iznosu od 25.000 USD.

Dubai

HERO Dubai. Arapsko odredište bit će domaćin prve od tri utrke, od 6. do 8. veljače u Hatti. Tamo je središte rezervata prirode i područje uvida u kulturu Emirata. Pustinjski teren u svojoj autentičnosti bit će prvi izazov za natjecatelje. 

Prirodni rezervat smješten 110 km istočno od Dubaija želi postati referentna destinacija za ekoturizam, a odluka o uspostavi centra za brdski biciklizam želja je koja je uslijedila nakon uvrštenja u međunarodni MTB kalendar. Planirane su dvije utrke. 

Obje će se odvijati u krugu koji će se ponoviti nekoliko puta. Maraton u dužini od 72 kilometra, ukupne visinske razlike od 2.240 metara, dostupan svim vozačima te UCI utrka na 36 kilometara, predviđen za elitne kategorije s licencom.

Italija

U podnožju Dolomita, gdje je sve počelo prije deset godina. Od 18. do 21. lipnja. Glavna utrka održat će se 20. lipnja, riječ je o već 11. izdanju Dolomita – HERO Südtirol. Predviđene su dvije rute – 86 kilometara s 4500 nadmorske visine te 60 kilometara s 3200 nadmorske visine.

Tajland

Treća etapa biti će na Tajlandu, točnije na sjeveru Chiang Raija. Manifestacija će se održati od 8. do 11. listopada. Grad je dugi niz godina turističko odredište zbog mnogih atrakcija i mjesta budističkog štovanja, gdje se posebno ističe hram Wat Rong Khun. Utrke će biti dugačke 62 i 30 kilometara. Prvi će poslužiti 1200, a drugi s 400 metara nadmorske visine.

Video: HERO World Series


Sve utrke HERO World Series imat će isti organizacijski format kao i događaj Dolomites. Prijave za HERO 2020 već su otvorene. Klik

Za biciklist(ic)e koji žele poduzeti sva tri događaja iz serije 2020, organizatori HERO Südtirol Dolomiti žele organizirati putovanje. Od zrakoplovnog putovanja (uključujući dostavu bicikla) ​​do smještaja i svih potrebnih prijevoza do odredišta. 

Sudjelovanje u utrkama HERO nije samo “osvajanje medalje”, već i prilika za odmor s obitelji ili prijateljima. Nove utrke znače otkrivanje novih zemalja i otvaranje novih horizonata. 

Sve dodatne informacije možeš pronaći na heroworldseries.com.

HERO na facebooku.

Prati nas