27. lipnja 2021

Drugo izdanje franšize Gravelman na rasporedu je 11. srpnja i to na novoj lokaciji koja nudi (gotovo) nedirnutu ličku prirodu…

Desetak mjeseci nakon prvog izdanja na rijeci Savi, od Zagreba do Vukomeričkih gorica i (duljim putem) natrag, na ličkim makadamima održati će se Gravelman Perušić. Događaj, zamišljen kao gravel vikend na otprilike pola puta od Zagreba do Splita, započinje u subotu 10. srpnja kada su na rasporedu podjela startnih brojeva i noćna vožnja. Sâma utrka je na rasporedu u nedjelju. Start je u 9:00, a potjera kreće nešto kasnije.

„Gravelman je nasljednik ideje i avanturističkog duha legendarnih cowboya koji su na konju lutali prostranstvima u potrazi za novim pustolovinama. U današnjoj varijanti to je biciklistička “gravel” utrka s elementom potjere“, kažu organizatori iz ekipe Segment 21.

Da potjera, okrenuli smo malo priču kako se natjecatelji ne bi trkali međusobno već je primarni cilj bijeg od potjere. Potjera je skupina sazdana od poprilično brzih biciklista.

Dakle, Gravelman biciklističko događanje može biti sve u rasponu od osobne vožnje i uživanja u prirodi da bjesomučnog bijeg od potjere, zavisno od osobne ideje kako bi savršen dan na biciklu trebao izgledati.

Cilj je steći status Gravelmana, a za to treba stići u cilj prije potjere – vrlo jednostavno. Ako vas ipak potjere prestigne negdje na putu, nema veze, nastavljate vožnju do kraja, ali po dolasku u cilj nemate status Gravelmana već Finishera.

Mjesto održavanja je Perušić, u samom srcu Like na pola puta Zagrepčanima i Dalmatincima.

Ruta od 82 km… i 1200 visinske dostupna je svima, tehnički ne zahtjevna (makadam i cesta) pravi Gravel, dakle avantura, izazov, nova mjesta i osjećaj da ste opaki igrač.

Utrka je u nedjelju, ali sugeriramo dolazak u subotu kako bi mogli posjetiti neke od atrakcija u okolici Perušića, a od kojih bi izdvojili – Pećinski park Grabovaču, muzej Nikole Tesle, Kosinjsku dolinu, prekrasne rijeke Gacku i Liku ili se samo dobro provedite u nekoj od kuća s vanjskim roštiljem i pogledom na prirodu. U okolici Perušića toga je na pretek.

Vidimo se u Perušiću 11.7.2021.

Segment 21

Više informacija potraži na: gravelman.cc

Gravelman na društvenoj mreži: facebook.com

Pročitaj i
Gravelman 2020 Report: Uspješna premijera na zagrebačkim makadamima

Foto: Organizator

Prati nas