Keindl sport HR 2023
Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
11. srpnja 2019

Sutra starta sedmo izdanje biciklističke avanture Gorskim kotarom

Gorski kotar će predstojećeg vikenda, od 12. do 14. srpnja, po 7. put ugostiti ljubitelje rekreativnog biciklizma u sklopu manifestacija Gorski kotar Bike Tour 2019. Tijekom 3 dana više od 50 sudionika upoznat će se s brojnim prirodnim i kulturno-povijesnim atrakcijama uz nezaobilaznu goransku gastronomsku ponudu.

 

Uz već poznatu stazu oko Lokvarskog jezera, kaubojsko selo Roswell i nezaobilazne plodove gorja, ove će se godine Gorski kotar Bike Tour zaputiti prema Nacionalnom parku Risnjak te najvišem naselju u Hrvatskoj – Begovom Razdolju. Rekreativcima s manje kondicije, na raspolaganju je mogućnost korištenja električnih bicikala.

 

Start Gorski kotar Bike Tour-a zakazan je u petak, 12. srpnja u 10 sati u kanjonu Kamačnik u Vrbovskom nakon čega će biciklisti voziti po sljedećem rasporedu:

– prvi dan: Kamačnik – Ravna Gora – Javorova kosa – Skrad – Brod Moravice – Kamačnik (50 km)

– drugi dan: Ravna Gora – Begovo Razdolje – Mrkopalj – Petehovac – Kupjak – Ravna Gora (50 km)

– treći dan: Vrata – Lokve – NP Risnjak – Mrzla Vodica – Roswell – Vrata (42 km)

Završnica ovogodišnje biciklističke avanture je u nedjelju, 14.7. u Roswellu oko 16 sati.

 

Osim sudionika iz svih krajeva Hrvatske, na Gorski kotar Bike Tour-u sudjelovati i gosti iz Njemačke i Slovenije. Dodajmo kako će se  od 3. do 5. kolovoza održati još jedno biciklističko druženje – Kamenjakova Goranska Biciklijada. Tom će se prilikom biciklisti rekreativci u 3 dana pobliže upoznati s čabarskim krajem, ostacima rimskog obrambenog sustava (CLAUSTRA), izvorom Kupe, ali i susjednom Slovenijom.

Foto: Organizator

Keindl sport HR 2023
Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
Prati nas