11. srpnja 2019

Sutra starta sedmo izdanje biciklističke avanture Gorskim kotarom

Gorski kotar će predstojećeg vikenda, od 12. do 14. srpnja, po 7. put ugostiti ljubitelje rekreativnog biciklizma u sklopu manifestacija Gorski kotar Bike Tour 2019. Tijekom 3 dana više od 50 sudionika upoznat će se s brojnim prirodnim i kulturno-povijesnim atrakcijama uz nezaobilaznu goransku gastronomsku ponudu.

 

Uz već poznatu stazu oko Lokvarskog jezera, kaubojsko selo Roswell i nezaobilazne plodove gorja, ove će se godine Gorski kotar Bike Tour zaputiti prema Nacionalnom parku Risnjak te najvišem naselju u Hrvatskoj – Begovom Razdolju. Rekreativcima s manje kondicije, na raspolaganju je mogućnost korištenja električnih bicikala.

 

Start Gorski kotar Bike Tour-a zakazan je u petak, 12. srpnja u 10 sati u kanjonu Kamačnik u Vrbovskom nakon čega će biciklisti voziti po sljedećem rasporedu:

– prvi dan: Kamačnik – Ravna Gora – Javorova kosa – Skrad – Brod Moravice – Kamačnik (50 km)

– drugi dan: Ravna Gora – Begovo Razdolje – Mrkopalj – Petehovac – Kupjak – Ravna Gora (50 km)

– treći dan: Vrata – Lokve – NP Risnjak – Mrzla Vodica – Roswell – Vrata (42 km)

Završnica ovogodišnje biciklističke avanture je u nedjelju, 14.7. u Roswellu oko 16 sati.

 

Osim sudionika iz svih krajeva Hrvatske, na Gorski kotar Bike Tour-u sudjelovati i gosti iz Njemačke i Slovenije. Dodajmo kako će se  od 3. do 5. kolovoza održati još jedno biciklističko druženje – Kamenjakova Goranska Biciklijada. Tom će se prilikom biciklisti rekreativci u 3 dana pobliže upoznati s čabarskim krajem, ostacima rimskog obrambenog sustava (CLAUSTRA), izvorom Kupe, ali i susjednom Slovenijom.

Foto: Organizator

Prati nas