25. srpnja 2018

Europsko prvenstvo u disciplinama olimpijskog krosa, eliminatora i XC štafete – s time da neće biti XCO utrke za seniore već samo za juniore i U23, plus poseban dan za veterane. Mjesto događaja? Klasični tereni u Statteggu.

Europsko prvenstvo u olimpijskom krosu biti će ove godine malo kompliciranije. Juniorke, juniori te U23 seniorke i seniori boriti će se za euriopske medalje od sutra u Statteggu pored Graza. Europska biciklistička federacija (UEC) je prvenstva različitih dobnih kategorija raspodijelila diljem Europe. Elitne (seniorske) kategorije će svoju utrku dočekati 7. kolovoza u Glasgowu, a u Grazu će moći sudjelovati u eliminatoru i ekipnim štafetama.

Po planu i programu

Na startovima utrka očekuju se 344 natjecateljice i natjecatelja iz 32 države.

Među prijavljenim juniorima valja izdvojiti Mathisa Azzara (Francuska) i Alexandrea Balmera (Švicarska), dok su među juniorkama najzvučnija imena austrijska, svjetska i europska prvakinja Laura Stigger te Njemica Franziska Koch.

Hrvatsku će, pod vodstvom izbornika Pavla Roseta, predstavljati juniorke i juniori:

Larisa Bošnjak
Karmen Škiljić
Roko Fržop
Stjepan Hunjak
Matija Meštrić

Odlična Sina Frei, aktualna svjetska i europska prvakinja, voditi će švicarsku reprezentaciju U23, u čemu će joj sigurno pomoći Alessandra Keller koja je u vrhunskoj formi. Talijanke Marika Tovo i Martina Berta će im sigurno biti za petama.

U muškoj kategoriji U23 svi će gledati Norvežanina Pettera Fagerhauga, a tu će biti  Filippo Colombo (Švicarska) te Vlad Dascalu (Rumunjska). U eliminatoru će se najviše očekivati od domaćeg svjetskog i europskog prvaka Daniela Federspiela

Talijanska štafeta prijavila je sudjelovanje Luce Braidota.

Vremenski rapored

Četvrtak, 26. srpnja – kros štafeta 
Petak, 27. srpnja – eliminator
Subota, 28. srpnja – olimpijski kros (veterani)
Nedjelja, 29. srpnja – olimpijski kros juniori, juniorke te kategorije U23.

Provjeri ovaj događaj na facebooku

Službeno mrežno odredište prvenstva

Žive prijenose pogledaj ovdje

Naslovna fotografija snimljena je na lanjskom EP u Terme Boario (ITA). Foto: UEC

Prati nas