10. listopada 2019

Peti i posljednji put u sezoni odvijati će se borba za bodove “Prve lige”. Klasično istarsko poprište priprema pet brzinaca, utrka je na rasporedu u nedjelju. Borba za naslove u nekoliko kategorija još je neizvjesna

Nakon Kamplca u Ajdovščini, Black Hole Endura u Koruškoj, Endura Krvavec i i Trndura u Dražicama iznad Rijeke – i devet SloEnduro 4Fun događaja – SloEnduro serija ovog će se vikenda zaključiti utrkom Enduro Grozni u Grožnjanu u Istri.

 

Grožnjan je domaćin finala SloEndura svake godine od početka u sezoni 2013., osim prije dvije godine kada je Enduro Grozni bio otvorio sezonu.

 

U nedjelju će se međunarodna družina natjecati u pet brzinaca , prvi natjecatelj starta u 10 sati. Zajedno s transferima, biciklirat će oko 35 kilometara s visinskom razlikom od otprilike 1.250 metara. U četvrtak i petak sudionici će moći upoznati trasu. Točne rute biti će objavljene u četvrtak.

 

I prijave će biti otvorene u četvrtak navečer, a u vrijeme pisanja ovog teksta već su se prijavili natjecatelji iz svih “standardnih” SloEnduro zemalja: Hrvatske, Austrije, Italije, Mađarske i Slovenije.

 

Tko će podići trofeje?

Vodeći u ukupnom poretku je mladi Austrijanac Max Fejer (Team Dorrong) koji je u svojoj prvoj sezoni osvojio i Krvavec i Trnduro, te je uzgred postao austrijski prvak. Četverostruki ukupni pobjednik SloEndura Vid Peršak (Orbea Enduro Team) nakon pobjeda u prve dvije utrke odustao je od Krvavca zbog sjevernoameričke turneje te je na Trnduru zaostao za Fejerom radi defekta, tako da sada zaostaje za 250 bodova. To znači da, ukoliko Vid pobjedi u Grožnjanu, Max se mora uvrstiti do 9 mjesta ukupno ukoliko želi pobijediti u ukupnom poretku. Treći ukupno je još jedan Austrijanac Max Trafella (Do-Biker Bruck / Mur) koji zaostaje 530 bodova za Fejerom i 380 bodova iza Peršaka.

 

U ženskoj konkurenciji naslov brani Yana Dobnig (Team Dorrong), ona ispred Tine Perše (Calcit Bike Team) prednjači 100 bodova, tako da ćemo biti svjedoci izravnog dvoboja za ukupnu pobjedu. U kategoriji juniora Aljaž Černigoj (Kamplc Racing Team) siguran je s 980 bodova ispred Austrijanca Christopha Saxa koji ma 650 bodova, a slijedi ga Alen Smolić (BBK Team Rodeo) s 560 bodova iz samo dvije utrke. U kategoriji master do 40 godina, Austrijanac Peter Pingtzer (Rdnk Racing) čvrsto je u vodstvu ispred dvojice sunarodnjaka Tina Hubera i Paula Heimla. U kategoriji do 50 sukobiti će se vodeći Gregor Nagode (Energijateam.com) i Austrijanac Walter Zeidler (Bikeclub Giant Stattegg) koji ima 100 bodova manje, a u kategoriji iznad 50 godina pobjedu u džepu ima Martin Brus (Kamplc Racing. Austrijanac Daniel Apreutesei (Radlager Mountainbikeverein) u hobi kategoriji također je praktički već osigura ukupnu pobjedu.

 

Poredak nakon četiri utrke sloenduro.com

{loadposition inside}

Vidimo se na pizzi i kavi u Grožnjanu! A i na stazi, naravno.

 

 

Još dvije obavijesti za sudionike:

– organizator u raspis dodaje kategoriju U15;

– parkiralište iznad Grožnjana ima naplatu, možda se možemo dogovoriti za iznimku.

 

Razpis Enduro Grozni

Prati nas