enduro grozni
28. rujna 2021

Ovog vikenda u pitoresknom gradu na brežuljku iznad Mirne završavamo sezonu petom utrkom za bodove iz serije SloEnduro i dijelimo pehare ukupnim pobjednicama i pobjednicima…

Enduro Grozni , u organizaciji BBK Grožnjan, u uvršten je u seriju SloEnduro od prve sezone (2013.). K tome, svake je godine bio domaćinom finala, osim u sezoni 2017., kada je seriju otvorio u proljeće, a lani su ga  prvi put otkazali.

Za ovu godinu pripremili su nam neke dionice na poznatim rutama. Točan opis ruta biti će objavljen u petak.

Konačno nagrade dijelimo u sklopu finala!

Ovoga puta po prvi puta ćemo u posljednjoj utrci dodijeliti pehare najboljima u ukupnom poretku. 

Tko je sve u vrhu poretka?

Miha Smrdel (MBK Črni Vrh) siguran je na vrhu ukupnog poretka, a u Grožnjanu može odvoziti pobjednički krug i postat će ukupni pobjednik serije SloEnduro za sezonu 2021.

David Ivartnik (Energijateam.com) branit će ukupno drugo mjesto za koje je zainteresiran i Jan Markič (ŠKTD Avče), na trećem mjestu sa 155 bodova manje. Četvrti Vid Peršak (Orbea Fox Enduro Team) neće doći u Grožnjan jer će se natjecati u finalu svjetske enduro serije u Škotskoj. Nejc Huth (Energijateam.com) i dalje može s petog mjesta doseći postolje.

Ivartnik vodi u muškoj kategoriji, ali s malom prednošću od 60 bodova u odnosu na Markiča, treći je Jan Štucin (Pedal racing team).

U konkurenciji žena, Urška Korasa (KD Zverinice) još uvijek može napasti vodeću Gaiju Kravanju (KK Črn trn), razlika je 150 bodova. No možda se još neka od konkurentica plasira između.

Smrdel ima puno veću prednost u juniorskoj konkurenciji u kojoj je do sada osvojio sve moguće bodove. Ako Valentin Frey (Im.Puls Sport Union Klagenfurt) ne ode na Wexl Trails za prvenstvo Austrije, koje je nažalost odgođeno za ovaj vikend, branit će drugo mjesto, u protivnom Jernej Kavčič (Sloga 1902 Idrija) to će preuzeti bez rizika.

Poredak po kategorijama je ovdje, a apsolutni poredak je ovdje .

Želiš li izračunati moguće scenarije? Pobjednik(ca) dobiva 400 bodova, drugoplasirani 300, trećeplasirani 250, četvrtoplasirani 200, peti 190 i zatim 10 bodova manje do 11. mjesta. Pravilnik, članak 15.

Video: Enduro Grozni 2019

U subotu samo on-foot

Kao i tijekom cijele sezone, trase brzinaca biti će u subotu otvorene samo za on-foot. Bicikliranje će biti moguće na stazama Grisium Bike Park – Ovčje staze .

Prijave su otvorene do četvrtka.

Raspis i prijave na sloenduro.com

Prati nas