downhill kranjska gora
19. svibnja 2024

Downhill utrkivanje vraća se u kultno skijalište u suradnji s Turizmom Kranjska Gora nakon pet godina vraća u tamošnji Bike Park, odredište s dvadesetogodišnjom tradicijom…

Nije bilo svejedno prihvatiti utrku u kalendaru bez potvrđene lokacije, ali vjerovali smo u dogovor s domaćinima u novoj/staroj postaji slovenskog i međunarodnog spusta. Sada možemo s ponosom objaviti: Druga utrka serije 20chocolate Downhill Cup u sezoni 2024. održat će se u nedjelju 30. lipnja u Bike parku Kranjska Gora!  

Turizam Kranjska Gora u suradnji s Biciklističkim savezom Slovenije i s Bike park Kranjska Gora te hotelskim poduzeće HIT Alpinea dogovorili su kako će za utrku, a potom i za posjetitelje parka, nastati nova staza za MTB  spust. U ime Kolesarskog saveza Slovenije za pripremu staze i izvedbu utrke odgovoran je Sebastjan Zmrzljak, voditelj utrka u Trbovlju i na Lošinju, uključujući i Svjetski i Europski kup.

Bicikliste u Kranjskoj Gori očekuju novosti

Pripremamo novu strategiju razvoja turizma za razdoblje od 2015. do 2035. Provedena istraživanja pokazuju nam da jedan od smjerova svakako mora biti plasman biciklizma kao turističkog proizvoda s više biciklističkih sadržaja i uređenih trasa. Suradnja s Biciklističkim savezom Slovenije pomogla bi nam da unaprijedimo proizvod ne samo na sportskom, već i na turističkom planu. Budući da smo već ove godine, kada su kalendari puni, željeli napraviti prvi korak, raširenih ruku prihvatili smo priliku da zajedno sa Žičarama Kranjska Gora i hotelskim lancem HIT Alpinea ugostimo kup utrku u spustu kao i nacionalno prvenstvo.

Luka Vrančič, v.d Ravnatelj Javne ustanove Turizam Kranjska Gora

Za subotu, 29. lipnja, partneri pripremaju i bogat popratni program. Slijede svi detalji o vikendu u Kranjskoj Gori.

Bike Park Kranjska Gora poziva te za vikende

Kranjskogorski park otvorio je sezonu početkom svibnja, dosad je sjedežnica radila vikendom (subotom i nedjeljom), no s početkom školskih praznika, odnosno 21. lipnja, prelazi na svakodnevni rad.

Nova graditeljska ekipa pripremila je Park za novu sezonu. Osposobili su  postojeću liniju od gornje do donje stanice žičare Vitranc I. U gornjem dijelu postoji još nekoliko varijanti trase. Kad je ljepše vrijeme dodaju još ponešto. Najnovije informacije potraži na kanalima Facebook i Instagram. Staze su dostupne na Trailforks.com.

Izvor: Trailforks

Dva desetljeća MTB spusta pod Vitrancem

Ove godine biti će obilježena 20. obljetnica od prvog MTB spusta u Kranjskoj Gori. Krajem kolovoza 2004. u jednom su vikendu održane dvije utrke spusta: Nacionalno prvenstvo i utrka Kupa Slovenije, a idućih godina uz kup utrke i dva državna prvenstva (2009. i 2016.), jednom Europsko prvenstvo za mlade i senior s veteranima, jednom samo za veterane, te utrka iXS Europskog kupa još pet puta (zadnji put 2019.).

www.sloveniadownhillcup.si

Naslovna fotografija: Jure Žabjek na DP 2016., foto Klemen Humar

Pročitaj i
DH Pohorje Report: Više od 200 natjecatelja iz deset zemalja!
DH Sljeme 2023 report: Berginc ipak najbrži, Bašić opet prvak

Prati nas