Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
23. studenoga 2018

Hit utrka Svjetskog kupa u MTB spustu 2018., u zajedničkoj organizaciji lošinjskih turističkih i javnih organizacija te briljantne ekipe iz Trbovlja doživjeti će i svoje izdanje 2019. – kao međunarodna utrka prve kategorije. Tako ćemo lakše dočekati Svjetski kup 2020.

Kalendar utrka u MTB spustu u našoj regiji za sezonu 2019. bogatiji je za još jedan vrhunski događaj. Vikend od 10. do 12. svibnja 2019. rezerviran je za Downhill Lošinj koji se vraća svojim korijenima, kao utrka prve kategorije Svjetske biciklističke federacije UCI. Podsjećamo, ove godine ova je utrka oduševila cijeli MTB svijet sjajnom premijernom izvedbom Svjetskog kupa na Lošinju.

DH Lošinj za sezonu 2019. nije dobio svoje mjesto u kalendaru Svjetskog kupa, suprotno svim najavama, a na najvišu razinu će se vratiti 9. i 10. svibnja 2020. Organizatori iz MTB Trbovlje su namjeravali ovaj događaj „staviti na led“ u 2019., no face iz Svjetske biciklističke federacije UCI nisu se s tim složile i “nagovorili” su ih da i u 2019. organiziraju međunarodnu utrku u MTB spustu.

“UCI-ju je stalo do kontinuiteta ovog događaja. Morali smo doraditi naše dogovore s lokalnim partnerima koji nisu računali na manifestaciju u 2019. No ništa strašno, očekujem još jednu odličnu utrku”, kaže voditelj organizacije Sebastjan Zmrzljak.

Otvorena je mogućnost da se DH Lošinj 2019., koji je na rasporedu nakon dva vikenda na Pohorju (iXS EDC + Svj. kup) i tjedan dana nakon utrke europskog kupa iXS EDC u Kranjskoj Gori, nadoveže na ove događaje i zaključi vrhunski proljetni mjesec MTB spusta u regiji kao utrka u seriji Unior Downhill Cup. Mogućnost takvog raspleta potvrdio nam je koordinator Unior kupa Miha Jakopič. (a očekujemo i još jednu hrvatsku DH utrku u tom kalendaru, znaš već koju… op. ur.)

Iznenađenja su nam neformalno najavili i Trbovljani koji će u 2019. obilježiti 20. obljetnicu svoje prve utrke DH Javor iz koje je uostalom sve ovo i poteklo.

 

Najvažniji lokalni partneri Svjetskog kupa na Lošinju te ostalih međunarodnih utrka su Atletski klub Lošinj, Turistička zajednica Mali Lošinj, Grad Mali Lošinj i tamošnje vrhunske hotelske kuće.

#LetsRock

losinjworldcup.com

Događaj na Facebooku

Pročitaj i:
Svjetski MTB kup gledat ćemo na Red Bull TV najmanje do 2021.
Službeni kalendar Svjetskog kupa: U 2020. Prvo u Maribor, pa u Lošinj!
Svjetski kup se vraća u Maribor 2019., Lošinj nastavlja u 2020.!

Parenzana gravel Race
Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
Prati nas