dh peca
27. lipnja 2023

Serija 20chocolate Downhill Cup konačno starta ovog vikenda, u subotu 1. srpnja! Nakon „testne” utrke na Golovcu, na Peci (Petzenu) započinje „domaća“ serije u spustu…

Prvo izdanje utrke DH Peca održati će se na svježe izgrađenoj stazi u MTB Zone Bikepark Petzen. Utrka će se računati za slovenski i austrijski DH kup, a kao što smo već najavili, retposljednja utrka serije održati će se u MTB parku Sljeme.  

Nova staza

Nova staza, koju je izgradio bivši natjecatelj Peter Mlinar koji sada djeluje kao član ekipe parka na Petzenu, položena je u središnjem dijelu parka. Duga je 2000 m s visinskom razlikom od 300 m te uključuje nove šumske dijelove, brze dionice na skijalištu te odsjek enduro EWS staze. Riječ je o pravoj stazi za spust koja zahtijeva i namjenski bicikl. Cilj je smješten kod kolibe Emmi’s Mosthütte, oko 20 minuta hoda (1,4 km) od parkirališta na donjoj postaji gondole, gdje će biti i registracija.

No puno više o svemu govori slijedeći videomaterijal koji je na svježoj stazi snimio austrijski natjecatelj Nico Ofner. Prošli vikend, staza je bila otvorena za upoznavanje. Trening će ponovno biti otvoren u petak, 30. lipnja. U subotu, nakon službenog treninga, utrka će početi u 14 sati, a finale će početi u 16:30 sati.

Prijave su otvorene do četvrtka navečer.

Narednog vikenda će na Soriškoj planini biti održana i druga runda serije 20chocolate Downhill Cup koja će Slovencima poslužiti i kao nacionalno prvenstvo – DH Sor’ca 2023!

Još nekoliko fotografija izgradnje staze

Novo internetsko odredište
www.sloveniadownhillcup.si

Pročitaj i
20chocolate Downhill Cup na jesen dolazi na Sljeme
Golovec Trails Test Report: Dvoboj Berginca i Žabjeka

Prati nas