28. svibnja 2019

15. lipnja u Vodicama, kolijevci dalmatinskog brdskog biciklizma. Nove rute, novi izazovi, a posebno za mnoge novi predjeli gdje možete na biciklu vidjeti prekrasnu prirodu, uključujući i Vransko jezero

Prvi događaj ovogodišnje serije Husqvarna Adria Bike bio je održan u Rapcu. Helter Skelter je bio težak, zbog blata i vrlo spor, no s ovim događajem će biti drugačije. Nazvan je Dalmatiner i održati će se u Vodicama, kolijevci dalmatinskog brdskog biciklizma. Ovaj je događaj je po prvi puta uvrštena u seriju. Na startu u Vodicama trebaš biti 15. lipnja!  Organizatori kažu da će staza biti brza i namijenjena širem krugu natjecatelja, a posebice će nuditi drugačije panorame.

Staze

Kao i uvijek, na izboru će biti tri različite duljine (vozači(ce) usred vožnje biraju po kojoj će voziti). Easy će poslužiti kao baza od 35 kilometara i 500 visinskih metara uspona. Makadamske ceste, zemljani putovi, a tu i tamo i pokoja singlica .Da ne bi sve bilo tako idilično pobrinuti će se nekoliko kratkih i strmih uspona. Brza podloga i konačni uspon na Orlov krug, nakon čega slijedi silazak do cilja.

Classic. U početku slijedite istu rutu kao i najkraći Easy, a zatim nakon dvadesetak kilometara nastavljate na svoj način. Slijedi dinamična konfiguracija rute, bez širokih cesta, uspon koji će na vrhu pokloniti prekrasan pogled na Vransko jezero, zatim tehnički spust, pored jezera i povratak u Vodice .Za kraj, još i uspon na Orlov krug. Sve skupa 57 kilometara sa 780 visinskih metara uspona.

Epic i 84 km te “samo” 1300 visinskih metara uspona .I neka te ne zavaraju spomenuti visinci. Svatko tko je vozio po Dalmacije zna da je penjanje puno teže zbog drugačijeg terena .Epic će ići izvan granica šibensko-kninske regije i duboko će ući u zadarsko područje .Na najdužoj ruti neće biti manjka stjenovitih uspona i tresućih spustova. Možda će prevagu među najboljim natjecateljima donijeti izbor guma i pritiska u njima, možda izbor bicikla – hardtaila ili pune suspenzije. Najveću će ulogu, kao i obično, imati noge i glava.

Kategorije:
– Muškarci u dobi od 18 do 39 godina
– Master od 40 do 49 godina
– Grand Master od 50 godina
– Jedinstvena ženska kategorija

Prijave na entrio.hr 

Raspis i pravilnik potraži na adriabike.hr, maraton također ima svoj događaj na facebooku.

Naslovna fotografija organizator

Pročitaj i:
Vodice i Rabac: Za nama je bogati bike vikend na obali
Helter Skelter će otvoriti seriju Husqvarna Adria Bike 2019.
Serija Adria Bike ove godine s jednim događajem više!

Prati nas