Costa Blanca Bike Race
14. prosinca 2020

Sedma izvedba etapne MTB utrke na Costa Blanci odvijati će se od 28. do 31. siječnja. Organizatori su pripremili velike novosti…

Biciklistička utrka Costa Blanca Bike Race prva je etapna utrka za brdske biciklist(ic)e u godini. Zbog toga je brojni amateri i profesionalci odaberu za početak sezone. Od 2021. godine, Costa Blanca, uvrštena je u kalendar Međunarodne biciklističke federacije UCI u kategoriji S2.

Važne promjene!

Početkom ove godine na startu je bilo 743 natjecatelj(ic)a, a u 2021. očekuje ih se oko 500. Riječ je o ograničenju zbog poznatih uvjeta pandemije. A upravo nedostatak utrka gurnuo je ovaj događaju vrh zanimanja i profesionalaca i amatera. K tome, ova će utrka u 2021. biti namijenjena i individualnim natjecatelj(ic)ama, a ne više samo za utrke u paru (ekipama).

Protokol je, naravno, postavljen, jer organizatori svakako žele održati utrku ako je ikako moguće. U slučaju otkazivanja, stvari su jasne i precizne, sve u vezi s tim objavljeno je na stranici costablancabikerace.net.

Costa Blanca 2021. Full

… Je verzija utrke utrka individualaca za sve redovne kategorije, ali i za ekipe u kategorijama muškarci, žene, mješoviti parovi i e-bike. Verzija utrke pod nazivom 2021 Half također je solo za sve uobičajene kategorije, a ekipe će snage odmjeriti u kategorijama muškaraca, žena i mješovitih parova.

Baza utrke

Hotel Cap Negret, koji već godinama ugošćuje natjecatelje, i sada će biti središte zbivanja. Zbog toga, utrka će biti vrlo komforna za sudionike, pratnju i gledatelje te će  poboljšati već dobro poznatu prijateljsku atmosferu utrke.

Hotel je jedan od takozvanih prijateljskih smještaja za biciklist(ic)e te nudi usluge poput pranja bicikala s radionicom i alatima, sigurnog spremišta za bicikle, posebnih jelovnika za biciklist(ic)e te praonice za biciklističku odjeću.

Costa Blanca Bike Race

… Njeguje karakterističnu trasu s mnoštvom singletrack staza kroz mediteransku šumu. Etape će biti dugačke od 20 do 60 kilometara i imat će nešto više visinskih metara uspona. Organizator će uživo prenositi svaku etapu, a imat će i helikopter za produkciju spektakularnih zračnih snimaka utrke.

Na rasporedu su četiri etape u dužinama od 55, 23, 50 i 60 kilometara. Startna zone svih etapa je Sportski centar Altea.

Prijave su otvorene na službenom web odredištu costablancabikerace.net.

Dodatne informacije možete potraži i na Facebooku. Tijekom same utrke svakodnevno ćemo objavljivati ​​izvještaje na našim stranicama.

Video: Najava Costa Blanca Bike Race

Foto: Organizator

Prati nas