30. studenoga 2021

U nedjelju 5. prosinca 2021. na Otoku Mladosti u Ludbregu održati će se drugo kolo tradicionalne rekreativne zimske Ciklokros lige powered by TRAIL…

U nedjelju se u Ludbregu nastavlja zimska Ciklokros liga koja se sastoji od sedam kola, a sve u svrhu promocije zdravlja, sporta i biciklizma u svim (ne)povoljnim vremenskim uvjetima.

Domaćin drugog kola Zimske CX lige je BSK Trail, a Sve informacije o Ciklokros ligi raspoložive su na društvenoj mreži: facebook.com/ciklokros.  

Osnovna pravila

Liga je otvorena za sve biciklist(ic)e, bili članovi nekog kluba ili ne. Dozvoljeno je korištenje svih vrsta (ispravnih) bicikala, osim e-bicikala i/ili drugih motorno pogonjenih bicikala, kao i odgovarajuće opreme, pri čemu je nošenje kacige obavezno.

Podizanje startnih brojeva: od 11:30 do 12:30.

Start prve utrke: 13:00 sati na Otoku Mladosti u Ludbregu.

Prijave: webscorer.com

CX Sisak

Na prošlom kolu, održanom 21. studenoga u Sisku u organizaciji BK RODA, okupilo se četrdesetak natjecateljica i natjecatelja iz Hrvatske i susjednih država. U ženskoj kategoriji pobjedu je odnijela Maja Marukić, a u muškoj kategoriji vodila se neizvjesna borba do samoga kraja, kada je u posljednjih stotinu metara pobjedu odnio Viktor Potočki, ispred Ivana Ružmana. Kompletne rezultate kola potraži ovdje: webscorer.com.

Napokon smo dočekali ciklokros ligu, jer smo se svi baš navukli i nabrijali u sezoni 2019./2020., dok smo prošlu morali pauzirati, zbog svima znanih razloga. Kako sam već prije vozila na ovoj stazi, umjesto cx/gravel bicikla, odlučila sam ovo kolo voziti na Mtb biciklu, što je bila pobjedonosna odluka. Na dionicama na kojima sam prije morala trčati ii nositi bicikl, ovaj put sam vozila, pa zato nisam gubila ritam i energiju na tranzicije. Staza je super dinamična i zabavna; stepenice, livada i singlice.

Za mene je utrka trajala nešto malo više od 53 min, koje sam provela „u bijegu“ od pratiteljice Teodore Savić Popović, koja je prava mtb bajkerica, tako da sam cijelu utrku provela u crvenom.

Siščani su inače odlični domaćini, tako je i ovaj put organizacija bila besprijekorna kao i okrijepa nakon finiša.

Ovo je bio super intro u ligu. Jedva čekam sljedeće kolo i nadam se još većem broju natjecatelja, a posebno djevojaka te ih ovom prilikom pozivam da ne propuste ovu zimsku zabavu.

Maja Marukić nakon utrke u Sisku

Više o CX utrci u Sisku pročitaj ovdje: www.mtb.hr

Viktor Potočki u Dolenjskim toplicama

CX Dolenjske toplice

U nedjelju je inače održano i prvo kolo Slovenskog CX kupa, i to u Dolenjskim toplicama. Pobjednik iz Siska Viktor Potočki iskoristio je prazninu u domaćem kalendaru i skoknuo do Slovenije, te je uspio osvojiti drugo mjesto, iza domaćeg Mikaela Štajnara.

Slovenski CX kup sastoji se od četiri utrke u sezoni 2021./2022. Nedjeljnu utrku u Dolenjskim Toplicama organiziralo je KD Sprint na čelu s velikim CX entuzijastom Zvonetom Muhičem te su složili atraktivan krug s mostom i stepenicama.

Više o ovoj utrci pročitaj na našem sestrinskom mrežnom odredištu: mtb.si.

Pročitaj i
# zimska liga

Foto: Organizator (na naslovnoj fotografiji je startna zona na Otoku mladosti, za vrijeme proljetnog ludbreškog gravela)

Prati nas