Anodrra MTB Classic
26. siječnja 2021

Etapna utrka za dvočlane ekipe u Andori pod pokroviteljstvom je serije Epic, u kojoj je glavni događaj, naravno, ABSA Cape Epic…

Prijave za etapnu utrku, koja će se održati između 30. lipnja i 3. srpnja, već su otvorene. Ona će biti sastavni dio festivala Andorra Multi Sport koji će se održati tjedan dana ranije i ugostiti će natjecatelje u Half Ironmanu (Ironman 70.3), cestovne bicikliste i trail trkače.

Mini zemlja u Pirinejima već je godinama prava MTB meka. Od kultne marke Commencal, preko Svjetskog MTB prvenstva 2015., do utrka Svjetskog kupa u spustu. Od sada je i na mapi etapnih utrka u brdskom biciklizmu.

Andora MTB Classic sastavni je dio serije etapnih utrka su pod pokroviteljstvom serije Epic i u vlasništvu Ironmana. Ona je ujedno svojevrsna kvalifikacijska utrka za Absa Cape Epic 2022.

Andora MTB Classic ukratko

Četiri etape, 153 kilometra i 5060 visinskih metara uspona

Prolog će startati u La Massani. Iako kratak, omogućiti će konkretno visok ritam otkucaja srca, a nadasve će se voditi borba za što bolje početne pozicije na startu prve etape. Prva etapa također će biti sa startom i ciljem u La Massani, ali najbolje će proći oni koji se odlično nose s nadmorskom visinom. Najviši prijevoj koji će trebati prevaliti nalazi se na 2120 metara nadmorske visine.

Start druge, kraljevske etape bit će u Canillu. Najviša točka ove etape biti će na 2322 metra nadmorske visine, a cilj je opet u La Massani. Posljednja etapa neće biti laka, iako će imati 300 visinskih metara više spusta nego uspona. Start će biti na 1600 metara nadmorske visine u Naturlandia Parku, a cilj u La Massani.

Utrka je namijenjena dvočlanim ekipama. Kategorije su sljedeće:

  • Muškarci (otvorena muška kategorija, minimum 19 godina).
  • Žene (otvorena ženska kategorija, minimum 19 godina).
  • Mješoviti parovi (muški i ženski, minimum 19 godina).
  • Master (svaki natjecatelj u ekipi mora imati između 40 i 49 godina).
  • Grand Master (svaki natjecatelj u ekipi mora imati 50 godina ili više).

Više informacija, prijave i cjenik potraži na andorramtbclassic.com.

Instagram: @andorramultisportfestival.

Foto: Organizator

Pročitaj i
Najavljujemo: Povratak etapne utrke Alta Via

Prati nas