“Ciklocentar” Bike park Tršće Human Fish Gravel SloEnduro
3. prosinca 2019

Jedna od najpoznatijih etapnih utrka započinje sljedeće godine, 25. veljače. Ovaj put kao pojedinačna utrka koja nosi (olimpijske) UCI bodove

Sezona najvažnijih etapnih utrka u Europi započinje između 25. veljače i 1. ožujka u Andaluziji u Španjolskoj. Andalucia Bike Race, jedna od najpoznatijih etapnih utrka, će 2020. će biti još važnija. Odvija se oko španjolskih gradova Jaén i Cordoba i doživljava svoju desetu iteraciju.

Uz to, je sada je uvrštena u najvišu UCI klasu, baš kao i Cape Epic. Razlika je u tome što je Andaluzija sada solo utrka i više se ne vozi u parovima, kao što je to bio slučaj prethodnih prije nekoliko godina. Time joj je pripalo važno mjesto u kalendaru najboljih brdskih biciklista, uključujući one koji se natječu u krosu, jer donosi važne bodove uoči Olimpijskih igara u Tokiju

ABR (Andalucia Bike Race)

Utrka će biti dugačka oko 400 kilometara i s oko 8000 visinskih metara uspona. Teren najlakše možemo usporediti s Istrom i Kvarnerskim otocima, ali s puno većom visinskom razlikom.

Za 2020. kombinirali su su mitske staze s prošlih izdanja s novim trasama koje će natjecatelje ostaviti bez riječi. Vraćaju se „klasici“ Neverala, vrh Jabalcuza, uspon na Yeti, padina Peña Del Águila u planinama Mancha Real, Los Caracolillos u provinciji Jaén i dionica od El Reventóna do šume Fangorn u pokrajini Córdoba.

Idu i naši

I ove godine u utrci će sudjelovati „naši“ biciklisti, no popis je nepotpun i radije ćemo pričekati s objavom imena do zaključenja prijava. Na utrci 2016. su Peter Vesel i Marko Fržop osvojili 11. mjesto u kategoriji Master 30.

Na mtb.hr ćemo izvještajima pratiti utrku Andalucia Bike Race 2020.!

www.andaluciabikerace.com

Fotografije smo posudili od službene facebook stranice organizatora.

“Ciklocentar” Bike park Tršće Human Fish Gravel SloEnduro
Prati nas