3. prosinca 2019

Jedna od najpoznatijih etapnih utrka započinje sljedeće godine, 25. veljače. Ovaj put kao pojedinačna utrka koja nosi (olimpijske) UCI bodove

Sezona najvažnijih etapnih utrka u Europi započinje između 25. veljače i 1. ožujka u Andaluziji u Španjolskoj. Andalucia Bike Race, jedna od najpoznatijih etapnih utrka, će 2020. će biti još važnija. Odvija se oko španjolskih gradova Jaén i Cordoba i doživljava svoju desetu iteraciju.

Uz to, je sada je uvrštena u najvišu UCI klasu, baš kao i Cape Epic. Razlika je u tome što je Andaluzija sada solo utrka i više se ne vozi u parovima, kao što je to bio slučaj prethodnih prije nekoliko godina. Time joj je pripalo važno mjesto u kalendaru najboljih brdskih biciklista, uključujući one koji se natječu u krosu, jer donosi važne bodove uoči Olimpijskih igara u Tokiju

ABR (Andalucia Bike Race)

Utrka će biti dugačka oko 400 kilometara i s oko 8000 visinskih metara uspona. Teren najlakše možemo usporediti s Istrom i Kvarnerskim otocima, ali s puno većom visinskom razlikom.

Za 2020. kombinirali su su mitske staze s prošlih izdanja s novim trasama koje će natjecatelje ostaviti bez riječi. Vraćaju se „klasici“ Neverala, vrh Jabalcuza, uspon na Yeti, padina Peña Del Águila u planinama Mancha Real, Los Caracolillos u provinciji Jaén i dionica od El Reventóna do šume Fangorn u pokrajini Córdoba.

Idu i naši

I ove godine u utrci će sudjelovati „naši“ biciklisti, no popis je nepotpun i radije ćemo pričekati s objavom imena do zaključenja prijava. Na utrci 2016. su Peter Vesel i Marko Fržop osvojili 11. mjesto u kategoriji Master 30.

Na mtb.hr ćemo izvještajima pratiti utrku Andalucia Bike Race 2020.!

www.andaluciabikerace.com

Fotografije smo posudili od službene facebook stranice organizatora.

Prati nas