7. travnja 2024

Etapna utrka koja će se održati od 20. do 23. lipnja i u svom 25. izdanju donosi zanimljive novosti…

U lipnju će se održati 25. izdanje etapne utrke AlpenTour Trophy sa startom i ciljem u Schladmingu. Ovaj događaj koji najavljujemo već niz godina uvijek donosi nešto novo. Ove godine u kalendaru je upisan termin od 20. do 23.lipnja. 

Team building za poslovnjake

Jedna od novosti je Business Team Category gdje je za sudjelovanje potrebno minimalno četiri vozača. Sudionici u poslovnoj kategoriji će biti rangirani u pojedinačnom poretku Alpentoura. Za poslovni poredak, četiri najbrža vremena po ekipi u svakoj etapi uzet će se u obzir za ukupni poredak. Najbolji po etapama u svakoj kategoriji biti će nagrađeni peharima, a pehari će se dijeliti i za najbolje tri ekipe u svakoj kategoriji u ukupnom poretku. Zanimljivo kao Team building!

Pored poslovne kategorije tu jos imamo: SOLO RIDERS (sve kategorije), DUO (duo men, duo women i duo mix i po kategorijama) te DUO E-PLUS, kategorija gdje se ekipa može sastojati od dva sudionika. Jedan s brdskim biciklom i jedan s e-MTB. Rezervna baterija je dozvoljena, a vašu rezervnu bateriju transportiraju u jednu od okrjepnih zona.

FUN Solo MTB je kategorija u kojoj sudionici voze istu rutu kao svi, imaju mjerenje vremena, listu s individualnim vremenom, ali bez klasifikacije i ukupnog poretka. Dobivaju Finisher medal nakon završetka zadnje etape.

U kategoriji FUN Solo E-Bike, sudionici voze istu rutu kao svi, imaju mjerenje vremena, listu s individualnim vremenom, ali bez klasifikacije i ukupnog poretka. Startaju 15 min nakon službenog starta. Također dobivaju Finisher medal nakon zadnje etape.

Startnina uključuje…

Okrjepne zone na svakih 25 km i u cilju, startni poklon paket (Alpentour majica i ostalo), finisher medalja (samo za finišere), Raceprogram – Magazin, broj za bicikl i broj za dres, 3 x večera (Hohenhaustenne) što uključuje proglašenje pobjednika, prezentacija i briefing, pasta party nakon posljednje etape (Schafalm Planai), mjesto za pranje bicikala, mjesto za opuštanje, GPS track (5 dana prije događaja), prijevoz prtljage na četvrtoj etapi do Schafalm Planai

Za sve one koji idu kao pratnja svom temu ili jednostavno žele biti dio Alpentour Trophy etapa kroz feed zone neće požaliti ako rezerviraju svoje mjesto krajem lipnja.

Popularni Schladming

Scladming je pitoreskno alpsko mjesto koje ljeti predstavlja doživljaj za sve ljubitelje planinske idile. Sama regija nudi oko tisuću kilometara pješačkih staza, alpskih pašnjaka, jezera i oko 100 vodopada. Od obližnjih vrhova svakako treba vidjeti i doživjeti impozantni ledenjak Dachstein na visini od gotovo 3000 m/nm. Do samog vrha možete pješke planinskim stazama ako ste u boljoj kondiciji, ili gondolom. Svakako nećete požaliti. 

Cijene i višeinformacija potražite na: https://alpen-tour.at/entry-fee-and-packages/

AlpenTour Trophy 2024: Etape

  • Prva etapa: Schladming – Dachstein Türlwandhütte – Schladming; 67 km, 3100 visinskih metara penjanja
  • Druga etapa: Reiteralm 55 km, 2700 visinskih metara penjanja
  • Treća etapa: Schladming – Hauser Kaibling – Schladming 56 km, 2500 visinskih metara penjanja
  • Četvrta etapa: Schafalm Planai – Time Trial 13 km, 1250 visinskih metara penjanja

Video: AlpenTour Trophy 2023

Trenutno je oko 300 prijavljenih, među njima i šest vozača iz Hrvatske.

Foto: Organizator

Prati nas