“Hervis”
Bike park Tršće “Ciklocentar” Human Fish Gravel SloEnduro
3. rujna 2021

Već dvadeset i drugo izdanje popularne etapne MTB utrke AlpenTour Trophy održati će se od 16. do 19. rujna. Natjecatelj(ic)e očekuju određene izmjene zbog COVID-19 (anti)mjera…

AlpenTour Trophy je četverodnevna etapna utrka koja uključuje i jedan brdski kronometar.

Start i cilj svih etapa je u Schladmingu, kod donje postaje žičare Planai. Svaka etapa ima svoje draži i zamke, a sve završavaju na free ride spustu plavo/crvene oznake.

AlpenTour Trophy 2021: Etape

–          Četvrtak 16. rujna: U prvoj etapi u Ramsau am Dachstein natjecatelj(ic)e očekuje 70 km/3100 m penjanja. Više: alpen-tour.at/stage-1.

–          Petak, 17. rujna: Druga etapa u Hochwurzen Reiteralm je nešto kraća, ima 54 km i 2500 m. Više: alpen-tour.at/stage-2.

–          Subota, 18. rujna: Treća etapa u Hauser Kaibling ima 55 km i 2300 m. Više: alpen-tour.at/stage-3.

–          Nedjelja, 19. rujna: Četvrta etapa je kronometar na Planai, od 9,4 km i 1150 m penjanja. Više: alpen-tour.at/stage-4.

Schladming: Biser Štajerske

Što reći o Schladmingu, rudarskom gradiću na sjeverozapadu austrijskog dijela pokrajine Štajerske? Još od 1973. godine ovo popularno turističko odredište i planina Planai redovito ugošćuju utrke Svjetskog kupa u alpskom skijanju (od 1997. utrka se naziva “Nightrace” jer se održava noću). K tome, 1982. i 2013. Schladming je bio domaćin Svjetskog prvenstva u skijanju.

Kada završi skijaška sezona okolne planine popularne su među penjačima, planinarima i biciklistima.

Svjetski UCI Mountainbike kup održavao se u Schladmingu od 2004. ali je 2010. premješten u Leogang zbog građevinskih radova za Svjetsko prvenstvo u skijanju. I upravo na lokaciji Planai se vozi brdski kronometar duljine 10 km i s 1100 m visinske razlike.

AlpenTour Trophy 2021: Kategorije i prijave

Na utrci možeš nastupiti kao SOLO vozač(ica), u sklopu dvočlane ekipe ALPENTOUR ADVENTURE TEAM, u kategoriji E-Bike challenge, ali i u novoj kategoriji DUO E-PLUS (sastoji se od MTB i E-MTB bicikla).

Prijave su još otvorene na adresi my.raceresult.com, a više informacija potraži na adresi alpen-tour.at.

(tekst: Marin Deković, mtb.hr team; Foto: Organizator / Regina Stanger)

Bike park Tršće “Ciklocentar” Human Fish Gravel SloEnduro
Prati nas