dh pohorje
30. travnja 2024

Nakon zagrijavanja na DH Golovec trails test day treningu u ožujku konačno je došlo vrijeme za pravu utrku za bodove međunarodne serije 20chocolate Downhill Cup…

Ovogodišnja utrka DH Pohorje biti će održana u Bike parku Pohorje u Mariboru u subotu 4. svibnja. Računati će se za slovenski DH kup, te za Kup Austrije auner Austrian Gravity Series.

Krajnji rok za prijave je večer 1. svibnja. Konkurencija bi trebala biti vrlo raznolika. Za to je u Mariboru ponajviše zaslužna magnetna privlačnost poznate staze Svjetskog kupa. Ovaj put će zbog novoizgrađenog gornjeg dijela biti još zanimljivije.

Novi odsjek izbliza

Novi odsjek, smješten kod samog ispood kolibe Luka, izradili su majstori iz Alliance ASE. Vijuga kroz šumu više na desno od starog odsjeka, sve do izlaska iz šume na ski stazu Špelcin log, gdje je lani bio postavljen privremeni start. Dionica je duga oko 45 sekundi, s korijenjem i kompresijama. Pomalo podsjeća na klasični prvi dio, no neki dijelovi su znatno strmiji i vise prema van, što bi moglo biti presudno u mokrim uvjetima, barem dok se staza ne utvrdi.

dh pohorje, downhill maribor, proga, track

Staza je zatvorena do petka, no nedavno su dopustili da je testira austrijski as David Trummer. Prva tri kadra vožnje donekle će ti dati dojam…

Vremenski raspored

Tečaj će biti otvoren za upoznavanje već u petak od 10.30 do 16.00 sati.

U subotu je na rasporedu kvalifikacijska utrka koja starta u 13.30, a finalna u 16 sati.

Organizatori iz Udruge brdskih biciklista Pohorje pripremaju i popratni program. U petak u 14 sati kreće se na Pohorje vođena enduro tura u sklopu Let’s Go Bike! Turu će prilagoditi uvjetima, a prijave idu na info@spank.si. Događanja ovog programa KZS za sudionike su besplatna. U petak u 20 sati u baru Spank Maribor u donjoj postaji žičare premijerno će biti prikazan dokumentarac Green Skiing Haidy Kancler koji govori o tome kako skijanje, čak i u planinama, ustupa mjesto sportovima kojima snijeg nije potreban.

U subotu mali i najmlađi mogu pohađati dječju školu na pump tracku, au večernjim satima je tu zabava jer je nedjelja još “u rezervi” pred početak novog tjedna.

Sve informacije o DH Pohorje 2024 i prijave potraži na www.sloveniadownhillcup.com

DH Kope u rujnu!

Imamo novi termin utrke u Bike parku Kope u organizaciji ŠTD Ojstra rida: umjesto 18. kolovoza bit će 8. rujna. Molim Zabilježi u kalendar! Hvala na razumijevanju.

20chocolate Downhill Cup na …

Facebook @20chocolateDownhillCup
Instagramu @sloveniadownhillcup

Pročitaj i
Najavljujemo: 20chocolate Downhill Cup 2024 starta 16. ožujka
Kenda DH Pohorje Report: Berginc prvi, Bašić treći
DH Sljeme 2023 report: Berginc ipak najbrži, Bašić opet prvak
20 Chocolate Downhill Cup Petzen: Tina Smrdel i Luka Berginc najbrži

Prati nas