Gee Atherton
“On-off
“Ciklocentar” Bike park Tršće Human Fish Gravel SloEnduro
24. srpnja 2021

Danas su  na Hardlineu zbog jakog vjetra otkazane kvalifikacije, no zato sutra očekujemo akciju na „najtežoj DH stazi na svijetu“. U međuvremenu, polomljeni „šef“ Gee Atherton polako se vraća na noge…

Charlie Hatton, Chaos Seagrave, Brendan Fairclough, Adam Brayton, Craig Evans, Harry Molloy, Jono Jones, Elliot Heap, Phill Atwill i Matt Hockenhull nastupit će na najtežem MTB spustu na svijetu, koji ove godine ima poprilično freeride elemenata. Spomenuli su odabrani u prvom krugu. Zatim su im se u drugom krugu pridružili Laurie Greenland, George Branningan, Bernard Kerr (dvostruki pobjednik utrke), Brage Vestavik i Matt Walker.

Kompletna startna lista sadrži još četrnaest odabranih natjecatelja. To su: Lewis Buchanan, Oscar Harnstrom, Gaeatan Vige, Jerome Caroli, Johny Salido, Matteo Iniguez, Thibault Laly, Thomas Genon, Sam Gale, Vincent Tupin, Johannes Fischbach, Jim Monro, Josh Lowe i Theo Erlangsen. Joe Breeden također je izabran u prvom kolu, ali ozlijedio se na nedavnom britanskom prvenstvu u MTB spustu i njegova trkačka sezona je gotova.

Jesenski termin, koji je obično bio rezerviran za ovu utrku, ove godine neće biti moguć, pa će se sutra natjecati za pobjedu i prestižni naslov. Kvalifikacije su trebale biti održane danas u dolini Dyfi u Walesu no otkazane su zbog jakih napeta vjetra. Ipak, finalne vožnje čekaju nas sutra, u nedjelju popodne! Živi prijenos dostupan je, naravno, na redbull.com.

Video: Red Bull Hardline 2019

Vožnje najbolja tri na zadnjoj utrci. Lani je bila otkazana zbog koronavirusa .

Video: Bernard Kerr i pregled Red Bull Hardlinea

Gee Atherton: Težak pad u  Walesu

Možda najgora nesreća i najružniji pad jednog od najboljih MTB spustaša u posljednjem desetljeću i pol. Britanac je s producentskom ekipom snimao video za seriju The Ridgeline, ali je 18. lipnja teško pao i zadobio ozbiljne ozljede. Slomio je bedrenu kost i zglob, nekoliko rebara, snažno udario u glavu … Put do potpunog oporavka bit će dug. Ali Gee je borac i oko sebe ima vrhunsko medicinsko osoblje koje će ga čim prije vratiti u staru formu.

Snimke pada, spašavanja, izjava Gee Athertona i njegov put do potpunog oporavka.

Pročitaj i
Red Bull Hardline Report: Drugo slavlje za Bernarda Kerra

Naslovna fotografija Dave Mackison / Red Bull Content Pool

Bike park Tršće “Ciklocentar” Human Fish Gravel SloEnduro
Prati nas