Gee Atherton
24. srpnja 2021

Danas su  na Hardlineu zbog jakog vjetra otkazane kvalifikacije, no zato sutra očekujemo akciju na „najtežoj DH stazi na svijetu“. U međuvremenu, polomljeni „šef“ Gee Atherton polako se vraća na noge…

Charlie Hatton, Chaos Seagrave, Brendan Fairclough, Adam Brayton, Craig Evans, Harry Molloy, Jono Jones, Elliot Heap, Phill Atwill i Matt Hockenhull nastupit će na najtežem MTB spustu na svijetu, koji ove godine ima poprilično freeride elemenata. Spomenuli su odabrani u prvom krugu. Zatim su im se u drugom krugu pridružili Laurie Greenland, George Branningan, Bernard Kerr (dvostruki pobjednik utrke), Brage Vestavik i Matt Walker.

Kompletna startna lista sadrži još četrnaest odabranih natjecatelja. To su: Lewis Buchanan, Oscar Harnstrom, Gaeatan Vige, Jerome Caroli, Johny Salido, Matteo Iniguez, Thibault Laly, Thomas Genon, Sam Gale, Vincent Tupin, Johannes Fischbach, Jim Monro, Josh Lowe i Theo Erlangsen. Joe Breeden također je izabran u prvom kolu, ali ozlijedio se na nedavnom britanskom prvenstvu u MTB spustu i njegova trkačka sezona je gotova.

Jesenski termin, koji je obično bio rezerviran za ovu utrku, ove godine neće biti moguć, pa će se sutra natjecati za pobjedu i prestižni naslov. Kvalifikacije su trebale biti održane danas u dolini Dyfi u Walesu no otkazane su zbog jakih napeta vjetra. Ipak, finalne vožnje čekaju nas sutra, u nedjelju popodne! Živi prijenos dostupan je, naravno, na redbull.com.

Video: Red Bull Hardline 2019

Vožnje najbolja tri na zadnjoj utrci. Lani je bila otkazana zbog koronavirusa .

Video: Bernard Kerr i pregled Red Bull Hardlinea

Gee Atherton: Težak pad u  Walesu

Možda najgora nesreća i najružniji pad jednog od najboljih MTB spustaša u posljednjem desetljeću i pol. Britanac je s producentskom ekipom snimao video za seriju The Ridgeline, ali je 18. lipnja teško pao i zadobio ozbiljne ozljede. Slomio je bedrenu kost i zglob, nekoliko rebara, snažno udario u glavu … Put do potpunog oporavka bit će dug. Ali Gee je borac i oko sebe ima vrhunsko medicinsko osoblje koje će ga čim prije vratiti u staru formu.

Snimke pada, spašavanja, izjava Gee Athertona i njegov put do potpunog oporavka.

Pročitaj i
Red Bull Hardline Report: Drugo slavlje za Bernarda Kerra

Naslovna fotografija Dave Mackison / Red Bull Content Pool

Prati nas