“Ciklocentar” Bike park Tršće Human Fish Gravel SloEnduro
17. veljače 2018

Za dva tjedna iznad Omiša čeka nas hrvatska premijera DH Megavalanchea… Dobro, mikro Avalanchea

Događaj nazvan “Micro Avalanche” nije mogao proći nezamijećeno u našoj redakciji pa mu pridajemo dužnu pažnju. U nedjelju 4. ožujka, s početkom u 8 ujutro, održati će se (koliko znamo) prva vožnja u MTB spustu s masovnim startom u Hrvatskoj, u takozvanom Megavalanche formatu.

Start je na vrhu Imbera (Omiška Dinara), iznad Omiša u Dalmaciji, a staza vozače vodi nizbrdo do Radmanovih Mlinica. Duljina staze je oko 5,5 km, a organizatori najavljuju da njene karakteristike najviše odgovaraju enduru, dakle ne bi trebala biti tehnički previše zahtjevna. Organiziran će biti i „shuttle“ od cilja do najviše točke dostupne cestom, od kuda vozači nastavljaju pješke uzbrdo planinarskom stazom. Na programu će biti trening, vožnja za poredak te finalna vožnja.

{loadposition inside}

Riječ je o neslužbenom događaju koji nije dijelom službenog natjecanja, i samim time ne treba očekivati visoku razinu osiguranja, tako da svakako treba biti oprezan na stazi. Organizatori su Krešimir Vuković i Petar Zemunik koje možete kontaktirati putem Facebooka.


Staza iznad Omiša: Tvrda stina iz prve ruke
 

Imaš još dva tjedna za treniranje, skupljanje budžeta i dogovaranje prijevoza, informiraj se i prijavi se na Facebook eventu.

Foto: Omiš Micro Avalanche / Hrvoje Perković

“On-off
Bike park Tršće “Ciklocentar” Human Fish Gravel SloEnduro
Prati nas