14. travnja 2018

Ekipa Commencal/Vallnord najbolja u kvalifikacijama u kategorijama seniora, seniorki i juniora. Noa Radolović i Robert Kišak plasirali su se u sutrašnju finalnu vožnju

Na mariborskom Pohorju danas su odradili utrke za kvalifikacije u finale prve ovosezonske utrke u spustu za iXS European Downhill Cup.

U seniorskoj muškoj konkurenciji najbrži je bio Francuz Amaury Pierron (Commencal / Vallnord), s vremenom 3 minute, 31 sekundu i 62 stotinke. Bio je za 1,71 s. brži od drugoplasiranog Australca Troya Brosnana (Canyon Factory Racing) te za 3,52 s. brži od trećega, Amerikanca Dakotah Nortona (Unior/Devinci Factory Racing). Za njima su se plasirali Britanci Michael Jones (MS Mondraker Factory Team) i Brendan Fairclough (Scott Velosolutions).


Miran Vauh na treningu

Ivan Bašić bio je 115., Berislav Topol 125., a Mislav Bukovski 172. od ukupno 200 uvrštenih natjecatelja u kategoriji. U finalu će inače nastupiti 30 najboljih iz kvalifikacija, uz nekoliko zaštićenih natjecatelja među kojima je i ozlijeđeni Jure Žabjek (Unior/Devinci).


Myriam Nicole

TI u ženskoj konkurenciji u finalu je slavio Commencal / Vallnord jer je najbrža bila članica ekipe, Francuskinja Myriam Nicole. S četiri sekunde zaostatka na drugo se mjesto plasirala Australka Tracey Hannah (Polygon UR), a treća je bila domaća predstavnica Monika Hrastnik (KK Črn trn) koja je bila sporija od Hannah sekundu i pol, a sutra će nastupiti i zaštićena Špela Horvat (BeFly World Team).


Monika Hrastnik

U19 i U17

I u juniorskoj kategoriji slavio je Commencal / Vallnord! Thibaut Daprela bio je najbrži. U sutrašnju finalnu vožnju plasirao se i naš Noa Radolović koji je bio 20 od 55 uvrštenih natjecatelja. U najmlađoj kategoriji, onoj kadetskoj, slavio je još jedan Francuz, Antoine Rogge (US Cagnes), a naš Robert Kišak (KKJ WD40 Gravity Team) bio je 16. od 39 plasiranih natjecatelja te se i on plasirao u finalnu vožnju.


Marko Niemiz

Staza je u petak za vrijeme treninga bila skliska, no danas je bila posve suha. No osvanule su nove rupe i ogoljeno korijenje.

Finalne utrke po kategorijama kreću sutra od 12:30. Na samome kraju nastupiti će 30 super finalista kojima će se pridružiti zaštićeni natjecatelja bez plasmana u današnjim kvalifikacijama. Dođite na Pohorje i navijajte!

Rezultati kvalifikacija

www.ixsdownhillcup.com

Na uvodnoj fotografiji: Amaury Pierron (foto Andras Oravecz www.andrasoravecz.com)

Prati nas