28. studenoga 2017

Krajem veljače 2018. održat će se Cyprus Sunshine Cup, i to već 22. godinu zaredom. Uz nekoliko novosti i brojna poznata imena na startu.

Jedan od najvažnijih brdskobiciklističkih događaja, prvenstveno za provjeru forme na početku sezone, odvijat će se između 22. i 25. veljače te 3. ožujka. Na 22. izvedbi utrke, zanimljive novosti prije svega očekuju amatere i veterane.

Utrka

Na Cipru, otočnoj državi na istoku Sredozemnog mora s bogatom poviješću i prekrasnom pokrajinom, utrka svake godine privuče više od 200 vrhunskih natjecatelja iz Europe, Amerike i Azije. Utrke se odvijaju u okolici gradova Lefkara, Skarinou, Lythrodontas i Amathus.

Na njoj sudjeluju olimpijski i svjetski prvaci u cross countryju i maratonu, ali i amateri te veterani, za koje će sljedeća godina biti posebno zanimljiva. Utrka naime preuzima masovniji karakter, s namjerom da privuče i amaterske kategorije na jednu od ranijih etapnih utrka na kalendaru, i ujedno pozove na trening kamp prije sezone i uživanje u prirodi i životu na otoku.

Cyprus Sunshine Cup je službena utrka ciparskog biciklističkog saveza, koju organiziraju Bikin Cyprus Events i neumoran Mike Hadjioannou.

Profesionalci i amateri

Amaterski brdski biciklisti imat će priliku nastupiti s velikanima brdskog biciklizma. U 2018. godini će tako predstaviti novu kategoriju Cyprus Sunshine Cup – The Challenge, koja će sadržavati prve tri etape u sklopu utrke Afxentia. Na taj način će amateri moći uspoređivati svoja vremena s profesionalcima, i ujedno uživati na trejlovima rajskog otoka.

Sve što spada uz to

Utrka će biti popraćena raznim događajima, organiziran je prijevoz natjecatelja i opreme, tokom cijele utrke. Kao novost valja spomenuti organizirane okrepne stanice na etapama, što do sada nije bilo pravilo. Organizator je pripremio i ugodne pakete smještaja u čarobnom okruženju, tako da će za savršen natjecateljski tjedan biti poskrbljeno.

Cipar

Izvan organizirane utrke, Cipar također nudi gomilu užitka za brdske i cestovne bicikliste, koji su na otoku više nego dobrodošli. Tako se tokom cijele godine odvijaju razna biciklistička događanja. Brdski biciklisti imaju mogućnost vožnje po stazama i pješačkim stazama, koje su označene i za njih i protežu se preko cijelog otoka. Od plaže pa do planinskog grebena i po njemu. S najvišom nadmorskom visinom preko 1000 metara.

Prijave su otvorene za sve one koji imaju želju natjecati se na jednoj od najvažnijih i najljepših brdskobiciklističkih utrka na svijetu.

Više informacija o utrci i smještaju možete pronaći ovdje.   

Cyprus Sunshine Cup na facebooku 

Foto organizator

Prati nas