Na štirih kolesih
3. travnja 2023

Dom na kotačima obvezan je dio opreme profesionalaca na glasovitoj etapnoj utrci ABSA Cape Epic…

Natjecatelji(ce) u etapnim brdskim biciklističkim utrkama često pribjegavaju korištenju kampera jer su na taj način mobilniji između etapa i ne moraju se baviti dodatnom logistikom. Jedan od boljih primjera je južnoafrički ABSA Cape Epic, gdje velika većina profesionalnih brdskih biciklist(ic)a spava u kamperima, dok ostali natjecatelji spavaju u šatorima. Naravno, spavanje u šatorima na ovakvim utrkama poseban je doživljaj. Ali ako želiš najbolji rezultat, onda moraš udobno spavati i imati barem malo privatnosti.

Annika pokazuje kamper

Dankinja Annika Langvad ne treba posebno predstavljanje ali možemo ukratko napomenuti da je ona četverostruka svjetska prvakinja u maratonu (2011., 2012., 2017. i 2018.), svjetska prvakinja u olimpijskom krosu 2016., pobjednica utrke Cape Epic 2014., 2015. i 2016. u paru s Ariane Lüthi, 2018. s Kate Courtney te 2019. s Annom van der Breggen. Annika je ovoga puta zavirila u kamper ekipe NinetyOne-Songo-Specialized.

Što su za udobnost i funkcionalnost svog auto doma napravile 28-godišnja olimpijka iz Tokija 2020., Argentinka Sofia Gomez Villafane i svestrana veteranka, bivša skijaška trkačica, kasnije natjecateljica u skijaškom trčanju i ciklokrosu te peterostruka olimpijka, 45-godišnja Čehinja Katerina Nash? Inače, njih su dvije na ovogodišnjoj utrci osvojile treće mjesto u elitnoj ženskoj kategoriji.

Katerina i Sofia na Instagramu : @katkanash , @sofithevila

Pogledaj i
Na četiri kotača: Juliet i njezin Volkswagen T6

Prati nas