MTB ZLIK
6. prosinca 2022

Biciklistički klub Žminj pripremio je odličnu stazu, ali nisu imali budžet koji bi pokrio upravljanje vremenskim uvjetima. U nedjelju je u unutrašnjosti Istre bilo hladno i kišovito…

Unatoč lošem vremenu, na startu u Žminju okupio se dobar broj biciklist(ic)a. Dan prije utrke bilo je prijavljeno 140, a po kišnom danu startala su 102 natjecatelja. Dužina kruga za odrasle kategorije iznosila je četiri kilometra, a za dječje kategorije organizatori su pripremili dva kruga, jedan dužine 450 metara za najmlađe, drugi 650 metara.

Start glavne utrke bio je u tradicionalnom terminu, točnije u 12.26 sati. Apsolutno najbrže vrijeme na žminjskom “klizalištu” ostvario je Enrico Del Gallo (U17), drugi u apsolutnoj kategoriji bio je Alen Jovanović-Verbanac (pobjednik kategorije do 40 godina), treće vrijeme pripalo je pobjedniku kategorije do 50 godina – Gianni Sclip (U50).

Ružan, prljav, zao. Ne baš tako, ali oprema je dosta stradala u Žminju, a kasnije doma i perilica rublja.

Rezultati MTB ZLIK Žminjska boška

Muškarci

U13 – Dino Mataija (Biciklistički klub Crikvenica) je pobijedio, David Bernobić drugo, Ivano Hrelja (obojica BK Žminj) treće mjesto.

U15 – Noa Kuhar (BK Žminj), Nejc Petač (KK Završnica) i Erik Hlabian bili su prva trojica.

U17 – pobjednik kategorije Enrico Del Gallo i apsolutni pobjednik treće utrke sezone. Drugo mjesto osvojio je Antonio Kos (BK Albona 1924), a treće Mateo Jelenić (BK Žminj).

U19 – Noel Kučić bio je jedini vozač u kategoriji.

U30 – Najbrži Martin Legović (BK Novigrad), drugi Raul Di Ragogna (MBC Trieste) i treći Martin Mauric.

U40 – Pobjedu je odnio natjecatelj iz domaćeg kluba, prvo mjesto osvojio je Alen Jovanović-Verbanac, drugo mjesto pripalo je Davidu Pikuliću (BK Grobnik), treći je bio Saša Dominković (BK Novigrad).

U50 – Gianni Sclip (ASDFederclub Trieste), Miha Štokelj (Izvir Vipava) i Saša Dundović bili su prva tri u najbrojnijoj kategoriji treće utrke MTB ZLIK.

50+ – Pobjeda za Talijana Livia Turitta (MBC Trieste), drugo mjesto osvojio je Kristijan Zrnić (Adrenalina MTB Team), treći Enrico Di Ragogna.

U najstarijoj natjecateljskoj kategoriji nastupio je i Andrej Dekleva, glavni urednik mtb.si, koji je osvojio fenomenalno peto mjesto.

Žene

U15W – Gea Sabadin (BK Grobnik) je pobjednica kategorije.

U30W – Anet Trakonja (KD Brda Dobrovo) bila je jedina natjecateljica u kategoriji.

30+ Ž – Anna Santellan (MBC Trieste) prva, Ivana Šipuš druga i Antonela Juretić (obje BK Grobnik) treće mjesto.

Dječje kategorije na MTB ZLIK

U7 – Zoja Špenko, Romana Brnelić i Enia Sabadin (obje BK Grobnik) bile su najhrabrije tri djevojke koje su se uhvatile u koštac sa stazom u Žminju.

U7W – Pobjedu u najmlađoj kategoriji odnio je Žan Pregl (SD Strahovica), drugi je bio Nižić, a treći Ivano Margetić (obojica BK Grobnik).

U9 – Pobjednik Nace Špenko, drugo mjesto Mark Pregl (SD Strahovica), treće mjesto Martin Golja (BK Albona 1921).

U9 Ž – Za pobjedu su se borile Amalija Brnelić (BK Grobnik) i Valeria Abramović (BBK Team Rodeo). Ovo drugo je bilo brže.

U11 – Pobjednik kategorije Marcos Ramon (Pogi Team – UAE Generali). Drugo mjesto osvojio je Loris Mokrovčak (BK Rijeka), a treće Matej Rožić (BK Grobnik).

U11 Ž – pobjeda Nicole Nižić (BK Gronik), drugo mjesto Korina Abramović (BBK Grobnik), treće mjesto Klara Pregl (SD Strahovica).

Rezultati

Kakav je ukupni poredak nakon tri ovogodišnje utrke, možete saznati na prijavim.se.

U Premanturi će se održati četvrta od deset utrka sezone 2022/2023. XC Premantura Light u organizaciji KBBXS Adrenalina održat će se 18. prosinca. Zatim slijedi stanka od gotovo mjesec dana, a ZLIKovci se vraćaju 15. siječnja.

MTB ZLIK na Facebooku.

Fotografije: Organizator

Pročitaj i
# zimska liga

Prati nas