ZLIK, Rabac
21. studenoga 2022

Poznati bike park nadomak Labina bio je mjesto održavanja još jedne runde serije MTB ZLIK. Organizacija utrke ovoga je puta zapala na BK Albona 1921 i Bike Centar Rabac…

U Rapcu je jučer nastavljena ovogodišnja sezona utrka Zimske lige Istre i Kvarnera. Veliki krug u dužini od 4,7 kilometara tekao je stazama Rabac Bike Parka i vrijedio je za sve starije kategorije. Mlađi su se natjecali na kraćoj trasi, čiji su krugovi iznosili 350, odnosno 550 metara. Na startu se okupilo 127 natjecatelja i natjecateljica iz Slovenije, Hrvatske i Italije.

U ukupnom poretku je slavio Enrico Del Gallo, ujedno pobjednik u kategoriji U17. Drugoplasirani je Denis Vogrig koji je slavio u kategoriji do 40 godina, dok je treći bio Eric Stipić pobjednik u kategoriji U19.

Rezultati XC Rabac

Muškarci

U13 – pobijedio je Gal Klun (Pogi Team UAE Generali), drugo i treće mjesto osvojili su članovi BK Žminj David Bernobić i Ivano Hrelja.

U15 – Nejc Petač bio je brži od Vita Tepića (BBK Šišmiš) i Noe Kuhara (BK Žminj).

U17 – Enrico Del Gallo prvi, Antonio Kos (BK Albona 1921) drugi i Mateo Jelenić (BK Žminj) treće mjesto.

U19 – Eric Stipić, Noel Kučić i Ivan Pucko (Adrenalina MTB Team) podijelili su postolje.

U30 – Raul Di Ragogna (MBC Trieste) prvi, Dominik Orbanić (BK Žminj) drugi, Robet Voščon treće mjesto.

U40 – Denis Vogrig (ASD ValChiaro) pobjednik je u kategoriji. Drugo mjesto osvojio je Saša Dominković (BK Novigrad), treći je bio Aleš Modic.

U50 – Gianni Sclip (ASD Federclub Trieste), prva tri mjesta osvojili su Antonio Selis (MBC Trieste) i Saša Dundović (Adrenalina MTB Team).

50+ – Talijani su podijelili prva tri mjesta: Loris Tomat (ASD Valchiaro), Livio Turitto (MBC Trieste) i Claudio Pavan (Bike Team Bibione).

Žene

U15W – Prva Pina Šiler (KK Završnica) i druga Gea Sabadin (BK Grobnik).

U30W – Anet Trakonja (KK Brda Dobrovo) bio je jedini natjecatelj u kategoriji.

30+ W – pobijedila je Antonela Juretić (BK Grobnik). Drugo i treće mjesto podijelile su Anna Santellani (MBC Trieste) i Ivana Šipuš (BK Grobnik).

Djeca

U7 – Sastav je bio sljedeći: Žan Pregl (ŠD Stahovica), Maj Modic i Lan Pahor.

U7W – Romana Brnelić bila je brža od Enie Sabadin (BK Grobnik).

U9 – Ted Ravnihar (KK Završnica), Mark Pregl (ŠD Strahovica), Matevž Zobec (Kamplc Racing Team) bili su prva tri u kategoriji.

U9W – Stefani Štrucelj (BK Grobnik), Valeria Abramović (BBK Team Rodeo) i Amalija Brnelić (BK Grobnik) bile su prve tri.

U11 – U iznimno velikoj kategoriji (16 natjecatelja) pobjedu je odnio Loris Mokrovčak (BK Grobnik), drugi je bio Marcos Remon (Pogi Team UAE Generali), a treći je Lan Rupnik (MBK Črni vrh).

U11 Ž – Lena Orbanić (BK Žminj) prvo mjesto, Klara Pregl (ŠD Strahovica), Nicole Nižić (BK Grobnik) treće mjesto.

Svi rezultati druge MTB ZLIK utrke dostupni su na ovim stranicama .

Zimska liga je i na Facebooku .

U Žminju će se voziti treća od deset utrka sezone 2022./2023. Organizacija u režiji Biciklistički klub Žminj . XC Žminjska Boška održat će se 4. prosinca. Prijave na prijavim.se su već otvorene.

Naslovnu fotografiju posudili smo od MTB ZLIK

Pročitaj i

# zimska liga

Prati nas