11. travnja 2017

Drugu godinu za redom biciklistički klub Lood iz Orahovice organizira MTB Papuk Adventure Race koja se vozi na obroncima Krndije. Utrka će se održati 30.4., na isti datum kao i prošle godine.

MTB i orijentacija

Drugu godinu za redom biciklistički klub Lood iz Orahovice organizira MTB Papuk Adventure Race. Utrka se vozi 30. travnja na obroncima Krndije, istočno od Papuka.Utrka se maštovito razlikuje od mnogih utrka sličnih disciplina po tome što je orijentacijskog karaktera te staze i linije vožnji nisu označene kako bi do izražaja došlo samostalno snalaženje vozača u prostoru. Cilj je obići sve kontrolne točke na karti određenim redoslijedom koji je definiran za svaku kategoriju utrke. Na svakoj kontrolnoj točki vozače čekaju redari koji im dijele markere kao dokaz da su ondje bili. Potom, kada su obišli sve kontrolne točke sa karte koju su dobili za svoju kategoriju, vozači se trebaju što prije vratiti na početak staze.

Vozači dobivaju race plate – redni broj te im se mjeri vrijeme potrebno da dovrše svoju rutu, a na kraju trebaju predočiti markere kao dokaz da su obišli sve kontrolne točke. Iako se utrka vozi pretežno kroz šumu, dio rute prelazi preko državne ceste koja nije zatvorena za promet, stoga je ondje nužno pridržavanje prometnih pravila. Pravo nastupa imaju sve punoljetne osobe, a vozači mlađi od 18 godina smiju voziti isključivo uz potpis roditelja ili skrbnika.

12.4.zavrsava samo prvi krug prijava. Prijaviti se moguce i u drugom krugu te i na sam dan utrke. Broj natjecatelja nije ogranicen, ali su kasne prijave nesto skuplje i ne ukljucuju pamucnu majicu utrke. Kategorije za koje se možete prijaviti su muške i ženske, a rute koje birate su:

Put Ružice – 30 km (800m uspona) – 70.00 kn

Put Jankovca – 70 km (1600m uspona) – 80.00 kn

Put Papuka – 110km (2250m uspona) – 100,00 kn

Detalje možete pogledati na linku:

https://www.docdroid.net/K3zQ7qw/2-mtb-papuk-adventure-race-pravila-utrke-ver-1.pdf.html#page=3

MTB Papuk 2016

Prošle godine, događaju je pristupilo stotinjak vozača različitog uzrasta, muškaraca i žena, a sve je organizirano pod pokroviteljstvom Gianta. Nakon puno proljetnih pljuskova, prognoza za dan događaja je bila sunčana, a tako je počeo i dan, no tijekom popodnevnih sati vozače je pratila lagana kiša koja je dodatno natopila već ionako blatnu zemlju i time dodatno vozačima otežavala prolaz šumskim putovima. Utrka je bila jednodnevna, a večernji party u lokalnom klubu Blues su pohodili oni koji su odlučili prenoćiti. Posebno prenoćište za vozače nije bilo osigurano, ali u Orahovici uz jezero postoji vikend naselje te su neki vozači ondje proveli vikend.


Prošlogodišnji pobjednici utrke bili su:

Put Papuka – 110 km – muškarci
1. VOROS Ferenc – Mecsek maraton team
2. UDOROVIĆ Ivan – BK Lood Orahovica
3. MARGARETIĆ Nino – BK Lood Orahovica

Put Papuka – 110 km – žene
1. STEMLER Kata – Mecsek maraton team

Put Jankovca – 70 km – muškarci
1. PAVIĆ Goran – BBK Požega
2. VIDA Mario – BK Lood Orahovica
3. VIDIĆ Milan – BBK Požega

Put Jankovca – 70 km – žene
1. MLADINOV Ana – individualac

Put Ružice – 30 km
1. PEZIĆ Ante – BK Lood Orahovica
2. BILIĆ Tadej – BK Lood Orahovica
3. GJAJIĆ Luka – BK Lood Orahovica

Prati nas